Beräkningsingenjör till Halfen

Beräkningsingenjör till Halfen

Halfen är ett internationellt företag som erbjuder byggnadsspecifika produkter med fokus på kund och kvalité. Som Beräkningsingenjör får du ansvara för hela processer vad gäller kontakt med kund, konstruktörer, produktdimensionering och offertberedning.

Information om uppdraget

Academic Work söker två Beräkningsingenjörer till Halfens teknikavdelning som idag består av tre personer men som skall växa till att bli fem. Just nu bedrivs ett förändringsarbete som syftar till att stärka deras öppenhet och lagkänsla varför vi söker dig som är gladlynt och som motiveras av att kunna påverka din och företagets fortsatta utveckling.

Stämningen på kontoret präglas av ambition, glädje och nyfikenhet där alla hjälps åt. För att säkerställa din upplärning kommer du att bli utbildad i Halfens produkter, skugga kollegor och stegvis ta dig an fler och fler uppgifter.

Cecilia, som blev rekryterad av Academic Work för några år sedan, beskriver tjänsten så här: - "Det roligaste med tjänsten är att du är processen, du får följa med hela vägen och axla ett helhetsansvar".

Arbetsuppgifter

Som Beräkningsingenjör kommer du bland annat få:
 • Förbereda, bereda och följa upp offerter
 • Dimensionera byggprodukter
 • Konsultera kund och konstruktörer via telefon och mail
Tjänsten passar dig som söker en arbetsplats med öppenhet, lagkänsla och goda utvecklingsmöjligheter. Du trivs med att axla rollen som konsulterande expert och motiveras av att kunna skapa samarbeten med god dialog där dina kunder får branschens bästa produkter. Som person är du orädd, noggrann, serviceinriktad och ansvarstagande.

Vi söker dig som
 • Har eller tar examen i sommar som Byggnadsingenjör eller Maskiningenjör
 • Obehindrad kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper inom MS Office
Meriterande:
* Om du talar finska eller danska

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Vädursgatan 5, Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och HALFENs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Halfen bildades 1929 och verkar i över 60 länder med 1100 anställda globalt. Sedan start har de strävat efter att tillhandahålla kundanpassade lösningar med kvalité, säkerhet och teknik. Halfens företagssäte är placerat i Langenfield, Tyskland och de är ett av de ledande internationella företagen inom bland annat förankringssystem, armeringssystem och montagesystem. 2006 gick Halfen med i CRH-gruppen, en av världens största byggkoncerner som har sitt säte i Dublin. Läs mer om Halfen som företag här