Automations-utvecklare till familjära MLT

Automations-utvecklare till familjära MLT

Brinner du för att effektivisera processer? Har du kunskaper inom PLC-programmering med intresse för att utveckla dina kunskaper inom C#-programmering. Om svaren är ja, är det dig vi söker till MLT! MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik och vill nu satsa på digitalisering. Ansök redan i dag då utval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en automations-utvecklare till MLT, Maskin & Laserteknik.

MLT är ett framgångsrikt företag inom industriell mätteknik. På kontoret, som ryms i nya moderna lokaler på Hisingen, kommer du arbeta tillsammans med ca 30 stycken medarbetare. Företaget karakteriseras av drivna personer som har roligt tillsammans med höga ambitioner.

MTL erbjuder sina kunder innovativa produkter, tjänster och utbildningar inom en rad olika områden, mer specifikt inom vibration & tillståndskontroll, lasermätning, balansering, 3D-mätning och processmetrologi. Nu letar de efter en ansvarstagande automationsutvecklare som kommer att jobba med MTLs hård-och mjukvara. Kulturen på MTL är mycket familjär och det är högt i tak. Personal som arbetar där idag stannar, det gör de för att de trivs.

Här kommer en film från MLT:

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MLT. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som automations-utvecklare kommer du tillsammans med ditt team, som idag består av två medarbetare, arbeta projektbaserat mot MLTs andra avdelningar. Detta betyder att du kommer arbeta med både korta och långa projekt. När ett nytt projekt kommer in är det ni som implementerar ändringar och nya funktioner i MLTs olika produkter. Utvecklingen kommer att ske i form av PLC-programmering och HMI-programmering med C# i grunden.

Du kommer arbeta med följande:
 • Använda dig av C#, PLC och HMI-programmering.
 • Arbeta med kundspecifika projekt med varierande längd.
 • Arbeta med förvaltning, nya funktioner och gränssnitt i MTLs olika produkter.
Tjänsten passar dig som vill vara bryggan mellan teknikerna, som vill ha ena foten i teknikvärden och den andra i IT världen. Här får du möjligheten att utvecklas både professionellt och personligt.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskoleingenjörsutbildning inom automation, mekatronik, elektro eller liknande
 • Har kunskaper inom industriautomation så som PLC, HMI och C#, exempelvis från dina studier
 • Har goda kunskaper inom databaser så som SQL
 • Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat, då båda används i tjänsten
Det är meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet inom industriellt arbete
 • Har ett öga för design
Som person är du självgående och driven som gillar att komma med initiativ samt är drivande för att nå målet. Vidare är du en lagspelare som bidrar till den goda stämningen som finns på MLT.

Övrig information
 • Start: Flexibelt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Ångpannegatan 6, 417 05 Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MLT önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MLT är ett framgångsrikt Göteborgsbaserat företag med ca 30 anställda och är verksamma inom området industriell mätteknik. Företaget erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll samt 3D scanning. Bolaget arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustri, automotive, kärnkraft, vindkraft, stål och gruvindustri.