Assistant Logistics Manager till Ekman & Co AB!

Assistant Logistics Manager till Ekman & Co AB!

Har du ett intresse för logistik och kanske även erfarenhet inom området? Söker du efter en roll där du får ta mycket eget ansvar och använda din goda koordinerings förmåga? Vi söker nu en Assistant Logistics Manager till Ekman & Co AB i Göteborg. Ta chansen att bygga på din karriär genom möjligheten att arbeta inom ett internationellt handelshus med fokus på den globala skogsindustrin!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Ekman & Co ABs räkning en Assistant Logistics Manager med omgående start. Uppdraget är på heltid och sträcker sig initialt 6 månader framåt. För rätt person finns goda möjligheter till förlängning eller överrekrytering förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Du välkomnas till fräscha lokaler på huvudkontoret i centrala Göteborg. Här kommer du att bli en del av ett logistikteam med högt i tak och positiv attityd, bestående av tre erfarna kollegor. Med dessa vid din sida kliver du in en vardag där den ena dagen inte är den andra lik. Vid start får du löpande upplärning av en kollega för att på så vis få rätt förutsättningar för att axla rollen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Ekman & Co AB.

* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som Assistant Logistics Manager ansvarar du för såväl nationella som internationella transportflöden. I din roll kommer du att ha daglig kontakt med exempelvis åkerier, leverantörer, speditörer samt interna säljare för att säkerställa att samtliga transportsätt utförs i tid. Detta enligt kundens och produktens krav. Därmed är det viktigt att du utvecklar och bibehåller relationer med företagets kunder och i detta företräder företaget på ett professionellt sätt.

Du kommer bland annat att:
 • Boka, koordinera och följa upp transporter enligt gällande processer och rutiner
 • Arbeta proaktivt med att informera kund om leveransstatus
Vi söker dig som
 • Har eftergymnasial utbildning, gärna inom logistik/spedition
 • Har erfarenhet av att arbeta i en logistikrelaterad roll
 • Är obehindrad svenska och engelska i tal och skrift, då detta krävs i det dagliga arbetet
 • Har mycket god datorvana
Det är meriterande om du har...

* Erfarenhet av, eller kunskap om tulladministration

Som person är du kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbetssätt, samt har förmåga att följa givna processer och rutiner. Detta då du i huvudsak kommer att arbeta med import-, och exportflöde. Då tjänsten innefattar kontaktytor både internt och externt, har du såväl en stark kommunikativ förmåga som god samarbetsförmåga. Därtill ser vi att du är självgående och van vid att arbeta med frihet under ansvar. Då din vardag är mycket varierande, kräver rollen även att du har en förmåga att agera lugnt, stabilt samt kontrollerat i stressiga situationer. Vidare ser du initiativtagande och proaktivitet som en naturlig del av ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: 8.15-16.30
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ekman & Co AB är en världsledande marknadsförings- och försäljningsorganisation vars fokus är den globala skogsindustrin. Sedan starten 1802 erbjuder Ekman ett brett utbud av tjänster för sina globala kunder och leverantörer genom bland annat försäljning, marknadsföring, försäkring, riskhantering och logistik. Ekman & Co AB är idag cirka 275 anställda, uppdelade på omkring 40 kontor med global spridning. Varje år hanterar Ekman nära 4,6 miljoner ton skogsprodukter åt sina affärspartners i över 100 länder.