Applikationsingenjörer till onboardingprogram!

Applikationsingenjörer till onboardingprogram!

Vi söker nu flera applikationsingenjörer till Toyota Material Handling Logistics Solutions (TMHLS) onboardingprogram med start i september. Vill du arbeta med den senaste teknologin för automatiserade truckar mitt i det högteknologiska klustret på Lindholmen är detta en tjänst för dig. Har du kanske haft boken The Toyota Way i skolan och nu vill ta del av detta i verkligheten är chansen här! Sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för TMHLS räkning fem applikationsingenjörer till deras kontor i Göteborg. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos TMHLS.

TMHLS ligger i framkant i utvecklingen av automatiserade truckar som hjälper deras kunder att ta bort repetitivt arbete mellan produktionslinjer och lagerplatser eller transportörsystem. De automatiserade förarlösa truckarna garanterar säkerhet tack vare avancerad laserteknologi och de är baserade på standard truckkonstruktioner, så de kan också köras i manuellt läge. Detta gör TMHLS till Sveriges ledande leverantör av truckar och därtill kopplade tjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning.

Hos TMHLS råder kulturen Toyota Way vilket hjälper företaget att gå från ord till handling. De tror att starka individer bygger starka lag. Som medarbetare hos TMHLS förväntas du ta ansvar för dina handlingar, vara engagerad och uttrycka din åsikt, visa respekt för människorna omkring dig och sträva efter ständiga förbättringar.
Som applikationsingenjör kommer du att ansvara för att implementera kundanpassade automatiserade logistiklösningar hos slutkund. Du kommer att arbeta med konceptutveckling för logistiklösningar samt testning och verifiering på plats ute hos kunder.

Arbetsuppgifter

TMHLS arbetar med en projektmodell som består av fem faser och omfattar hela ledet från specifikation från kund till överlämning till supportfunktionen vid projektets slut. Projekten sträcker sig vanligtvis över en tolvmånaders period och applikationsingenjör medverkar du i steg två-fyra. I tredje fasen tittar man på hur den önskade funktionen ska uppnås och vilka grupper som ska leverera i projektet samt vilken hårdvara och mjukvara som ska användas. Som applikationsingenjör i det här steget tar du bland annat fram logiken i PLC och layoten för Automated Guided Vehicles. I fas fyra tas produkten ut till kundens anläggning och truckarna provkörs. I fas fem avslutas projektet och en överlämning sker till supportfunktionen med viktiga lärdomar från projektet.

Du kommer till exempel att:
 • Skapa den fysiska layouten för AGV (Automated Guided Vehicles)
 • Definiera logiska strukturer
 • Definiera styrregler
 • Arbeta med installation och kundanpassning
Onboardingprogram

Som ny på TMHLS kommer du att få gå ett skräddarsytt onboardingprogram som kommer ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll. Introduktionen kommer sträcka sig över de två första månaderna av din anställning. Du kommer få teoretisk och praktisk utbildning varvat för att sedan få gå bredvid medarbetare och stötta dem i deras befintliga projekt. På sikt kommer du gå in i en självständig roll som applikationsingenjör med fullt eget ansvar.

Då TMHLS har sina kunder över hela Europa ger rollen stor möjlighet till resor och rollen innebär upp till 80 resdagar/år.

Vi söker dig som
 • Har högskole eller civilingenjörsexamen inom automation, mekatronik eller elektronik
 • Om du har en YH-utbildning inom automation, mekatronik eller elektronik krävs det att du har 2-3 års arbetslivserfarenhet
 • Har grundläggande kunskaper i PLC och något C programmeringsspråk
 • Kan uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på engelska då språket används dagligen i kontakt med kollegor och kunder
Det är meriterande om du:
 • Om du har något års arbetslivserfarenhet från relevant industri eller liknande arbetsuppgifter
 • Talar och skriver på svenska
 • Har B-körkort då du kommer att behöva ta bil ut till kunderna
 • Har erfarenhet av att arbeta med C#
Som person är du strukturerad och kan självständigt sätta upp tidsplaner för hur arbetet ska fortskrida och bygger strukturer som även andra kan arbeta ifrån. Vidare är du noggrann och är uppmärksam på detaljer och tar hänsyn till dessa samtidigt som du följer kvalitétstandarder som finns för arbetet. Du har också en problemlösningsförmåga som betyder att du bryter ner problem och förstår långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Du en ansvarstagande person som tar ansvar för att driva dina arbetsuppgifter framåt för att nå organisationens gemensamma mål.

Övrig information
 • Start: September 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Lindholmen
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Emma Alkner eller rekryteringsteamet recruitmentgothenburg@academicwork.se
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på deras hemsida.