Applikationsingenjör till Toyota Material Handling Europe

Applikationsingenjör till Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe expanderar och söker nu en till applikationsingenjör till sitt onboardingprogram med start i september. Vill du arbeta med den senaste teknologin för automatiserade truckar mitt i det högteknologiska klustret på Lindholmen är detta en tjänst för dig. Har du kanske haft boken The Toyota Way i skolan och nu vill ta del av detta i verkligheten är chansen här! Sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Toyota Material Handling Europe (TMHE) räkning en applikationsingenjörer till deras kontor i Göteborg.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Toyota Material Handling Europe.

Hos TMHE råder kulturen Toyota Way vilket hjälper företaget att gå från ord till handling. De tror att starka individer bygger starka lag. Som medarbetare hos TMHE förväntas du ta ansvar för dina handlingar, vara engagerad och uttrycka din åsikt, visa respekt för människorna omkring dig och sträva efter ständiga förbättringar.

TMHE arbetare med AGV (Automated Guided Vehicles). I filmen nedan kan du få insikt i TMHEs produkter och lösningar som påverkar världen vi lever i varje dag, i filmen nedan!

Arbetsuppgifter

Som applikationsingenjör kommer att ansvara för att implementera kundanpassade automatiserade logistiklösningar hos slutkund. Du kommer att arbeta med konceptutveckling för logistiklösningar samt testning och verifiering på plats ute hos kunder.

Du kommer till exempel att:
 • Skapa den fysiska layouten för AGV
 • Definiera logiska strukturer
 • Definiera styrregler
 • Arbeta med installation och kundanpassning
Då TMHE har sina kunder över hela Europa ger rollen stor möjlighet till resor och rollen innebär upp till 80 resdagar/år.

Vi söker dig som
 • Har ett par års erfarenhet från en liknande position, men vi är också intresserade av dig som är nyutexaminerad
 • Har eftergymnasial utbildning från högskola, universitet eller YH inom automation, mekatronik eller elektronik
 • Har grundläggande kunskaper i PLC och C# programmering
 • Kan utrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på Engelska
Det är meriterande men inget krav om du talar svenska. Vi ser även gärna att du har B-körkort.

Som person är du lösningsorienterad och analyserar problem utifrån dess beståndsdelar och kan utifrån det se sammanhang och identifiera den mest effektiva lösningen. Du är utåtriktad och tycker att det är stimulerande att samarbeta med kunder och kollegor för att hitta de optimala lösningarna. Du agerar flexibelt och anpassar dig lätt till förändrade omständigheter och ser möjligheter i detta. Du tycker om att ta egna initiativ och ser dig själv som en prestigelös person.

Stämmer detta in på dig vill jag gärna träffa dig på en intervju!

Vill du ha tips på hur du kan göra ditt CV enkelt och tydligt finner du det här

Introduktion
Som ny på TMHE kommer du att få gå ett skräddarsytt introduktionsprogram som kommer ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll. Introduktionen kommer sträcka sig över de två första månaderna av din anställning. Du kommer få teoretisk och praktisk utbildning varvat för att sedan få gå bredvid medarbetare och stötta dem i deras befintliga projekt. På sikt kommer du gå in i en självständig roll som applikationsingenjör med fullt eget ansvar.

Övrig information
 • Start: September
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Lindholmen, Göteborg
 • Kontaktuppgifter Rekryteringskonsult: Josefine Skagert, 031-352 33 61 eller Rekryteringskoordinator Emma Alkner: 031-381 57 53
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och TMHEs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Academic Work under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Toyota Material Handling Europe är ett av världens största företag och en av världens största leverantörer av materialhanteringslösningar. Toyota Material Handling har ca 9000 medarbetare i Europa i ett trettiotal säljbolag samt i utvecklings och tillverkningsenheter i Sverige, Italien och Frankrike. Vårt huvudkontor finns i Mjölby där vi också utvecklar och producerar smarta lösningar för materialhantering och unika truckar.

På Lindholmen Science Park i Göteborg finns enheten Logistics Solutions med 130 anställda som är en central del av utvecklings-och innovationsdelen inom Toyota Material Handling. Logistics Solutions utvecklar lösningar inom automation, telematik, mjukvaruutveckling samt lagerhantering.