Applikationsingenjör inom CAD till Symetri

Applikationsingenjör inom CAD till Symetri

Är du på jakt efter nästa utmaning i karriären? Har du kanske erfarenhet av konstruktion och vill arbeta med innovativa tekniska lösningar hos en framstående aktör inom design management? Trivs du med frihet under ansvar och vill arbeta i en konsultativ roll som innefattar både konceptualisering och implementering? Fortsätt då läs och se om det är dig vi söker till Symetri!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Applikationsingenjör med fokus på PDM och CAD till Symetri i Göteborg. Symetri har idag 400 medarbetare och över 100 000 användare i norra Europa och är en del av Addnode-koncernen. Symetri hjälper företag inom bygg och tillverkande industri med att optimera kvalitén i projekt och produkters livscykel genom vägledning och leverans av helhetslösningar inom 3D-modellering, simulering, PLM och BIM.

Vi söker nu en Applikationsingenjör där du kommer ta ansvar för att driva och utföra den tekniska delen i kundspecifika projekt. Dina kunder finns inom tillverkningsindustrin i hela Västragötalandsregionen med huvudfokus på Göteborg. Du utgår från Symetris kontor i Göteborg men kommer även sitta ute hos kund kontinuerligt för att vara närvarande i de projekt du ansvarar för. Detta innebär att rollen innefattar resdagar i regionen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Symetri.

Arbetsuppgifter

Som Applikationsingenjör är du en nyckelspelare på Symetri där din roll är att vara teknisk expert och konsult genom att bistå med både coachning och stöttning för kunder. Du är delaktig i att ta fram koncept där du är delaktig vid leverans och implementering av lösningar men också pågående när den är på plats. Största delen av tjänsten innebär att utföra installation och konfiguering av lösningar i de koncept som du utvecklar. Vanligtvis arbetar du i flera projekt parallellt och du är både ute hos kund för implementering och support och på kontoret för att hantera tekniska frågor såsom vidareutveckling av befintliga och nya lösningar. Du kommer att ha det tekniska ansvaret hos kunden och arbeta tillsammans med säljare och andra konsulter på Symetri i projekten.

Du kommer till exempel att:
 • Agera teknisk expert i projekt och ansvara för konceptualisering likväl som installation och implementering
 • Supporta och utbilda dina kunder i Symetris produkter
 • Stötta säljare i säljprocessen för att utveckla affärer och föreslå förbättringar och utveckling av befintliga produkter utifrån behov och marknaden
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för konstruktion och produktutveckling och som vill arbeta i en konsultativ roll där du får ta stort eget ansvar. På Symetri välkomnas dina idéer och egna initiativ uppmanas i det dagliga arbetet och du får som anställd stor frihet att själv forma och påverka din roll.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom maskinteknik eller likvärdigt
 • Har ett par års arbetslivserfarenhet i roller inom konstruktion eller produktutveckling
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Har B-körkort för att kunna ta dig ut till dina kunder
Det är starkt meriterande om du:

* Har erfarenhet av 3D-konstruktion och mjukvara såsom Autodesk eller liknande

För att lyckas i rollen behöver du vara resultatinriktad och affärsmässig. Du har en förmåga att läsa av och förstå kundens behov och skapa goda relationer. Du inger förtroende genom att vara lyhörd och är duktig på att anpassa din kommunikation efter den kund du samarbetar med. Vidare har du en lösningsorienterad inställning och ett eget driv som gör att du agerar självgående även i situationer som är nya för dig.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidare med inledande provanställning
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Emma Alkner .
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Symetri hjälper innovativa företag inom bygg och tillverkande industri att optimera sina utvecklingsprocesser, förenkla datahanteringen och förbättra kvaliteten genom produkternas hela livscykel. Med mer än 300 medarbetare och 100 000 användare i norra Europa erbjuder de effektiv vägledning i allt från 3D-modellering och simulering till PLM (Product Lifecycle Management), BIM (Building Information Modelling) och fastighetsförvaltning.