Analytisk Operations Controller till välkänt teknikföretag

Analytisk Operations Controller till välkänt teknikföretag

Vill du vara en drivande faktor när det kommer till att bygga en effektiv struktur som ska stödja företagets fortsatta utveckling av affären med ett tydligt fokus på vinst och lönsamhet? Är du handlingskraftig och analytisk som person? Då är du den som vår kund söker till sin Business Controll-avdelning! Här finner du möjligheten att ta nästa steg i karriären och samtidigt vara en del i en fortsatt spännande resa

Information om uppdraget

Academic Work söker en Operations Controller för vår kunds räkning i hjärtat av Göteborg. Deras fräscha och moderna kontor, beläget på Kungsgatan, genomsyras av en internationell kultur och är framförallt en plats där man lever sina värdeord Smart, Brave, Open and United. Vår kund söker en medarbetare till sin Business Controll-avdelning som kommer ha en central roll att skapa nya strukturer och processer tillika introducera nya och effektiva system som tillsammans skall främja deras lönsamhetsutveckling. På deras kontor finns det plats för dig som redan har visioner och vill vara med och bygga deras fortsatta uveckling framåt.

Vår kund är ett världsledande biometriföretag som tillhandahåller tekniklösningar som finns i miljontals elektroniska produkter, applikationer och används miljarder gånger varje dag.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och tillsvidare. På sikt finns det goda möjligheter att bli överrekryterad, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Operations Controller kommer du arbeta tätt med operationsavdelningen för att säkerställa effektiva och lönsamma processer och strategier för upphandling, produktion & leveransplanering samt för kvalitet. Du kommer ha en stödjande roll för utarbetning av 5 årsplaner, en central roll för att koordinera årliga budget- och kvartalsprognoser inom dessa huvudområden samt för att löpande analysera & stödja Operations lönsamhetsarbete. Du bidrar vidare till företagets månatliga finansiella rapportpaket till ledning och börsbolagsstyrelse tillika diverse adhoq analyser. Du förväntas vidare arbeta aktivt för att tillsammans med övriga medarbetare inom teamet nå de gemensamma målen

Du kommer till exempel att:
 • Stödja och utmana Operations i deras arbete med att ta fram produktionskostnadskalkyler inkl. standardpriser, samt ansvara för månatliga analyser av avvikelser mellan för och efterkalkyl
 • Stödja Operations arbete med månatliga och löpande rörelsekapital-, & kostnadsprisutvecklingsanalyser (ex. DPO, DIO, åldersanalyser lager) samt framtagande av förslag på förbättringsåtgärder
 • Ansvara för koordinering samt konsolidering av ett antal avdelningars linje operativa prognoser däribland Operations
 • Vara delaktig i implementering samt ansvarig för visst underhåll av nytt koncernrapporterings & BI-system
Tjänsten passar dig vill vara en viktigt del i företagets utvecklingsresa. Du kommer arbeta självständigt men också ansvara för att tillsammans med teamet uppnå gemensamma resultat. Har du tidigare erfarenhet inom controlling är detta nästa steg i din utveckling!

Vi söker dig som
 • Har 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Erfarenhet av flera affärssystem
 • Erfarenhet av koncernkonsolideringssystem
 • Talar och skriver svenska samt engelska obehindrat
 • Har mycket goda kunskaper i Excel samt PowerPoint
Det är meriterande om du
 • Har arbetslivserfarenhet av Microsoft Dynamics NAV (tidigare Navision)
 • Har arbetslivserfarenhet av AARO
Som person är du affärsinriktad där du förstår och kan förklara hur olika aktiviteter påverkar det ekonomiska resultatet. Således innehar du även en hög analytiskt förmåga med kvalifikationer för att planera framtida prognoser. Du är resultatinriktad där du identifierar mål, genomför aktiviteter och arbetar fokuserat för att uppnå önskat resultat. Dessutom är du ansvarstagande och tar självständigt ansvar för såväl egna arbetsuppgifter som det gemensamma resultatet för att organisationen ska uppnå sina mål.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Placering: Kungsgatan, Göteborg

Kontaktuppgifter: Consultant Manager Stina Håkansson

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är en central del inom teknikbranchen där de utvecklar säkerhet och identifikation på mobila enheter. Deras teknik används miljarder gånger per dag och återfinns i miljoner enheter och appar.