Är du Trafikverkets nya projektingenjör?

Är du Trafikverkets nya projektingenjör?

Vill du vara med och utveckla samt förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige? Vill du arbeta i projekt där du kommer kunna vara med och påverka? Vi söker en självgående, handlingskraftig och engagerad person med relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av administration eller annan arbetslivserfarenhet, som är redo att ta nästa steg i sin karriär. Detta är en unik möjlighet för dig som brinner för utveckling, samhällsplanering och samordning inom en rikstäckande myndighet. Tjänsten startar omgående och vi ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning en projektingenjör inom väg till Göteborg, med omgående start (överseende med eventuell uppsägningstid). Du kommer arbeta inom verksamhetsområde Underhåll, dem ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar dem grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.

Detta är ett konsultuppdrag och du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget är långsiktigt och kommer att vara på heltid. Vi kommer börja med att skriva kontrakt på 6 månader, som löpande kommer att förlängas om samtliga parter är nöjda med samarbetet. Det finns även möjlighet att bli tillsvidareanställd hos oss på Academic Work.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching av din konsultchef för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med erfarna projektledare inom underhåll av väg. Ditt område är komplext med högtrafikerade vägar, många intressenter och stora infrastrukturprojekt där Trafikverkets samarbete med dem är betydande för att minimera trafikstörningar.

Du kommer tillexempel att:
 • Stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, omfattning, risker, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö
 • Strukturera och administrera projekten i Trafikverkets projektsystem
 • Bistå projektledarna i interna och externa kontakter med till exempel entreprenörer, allmänheten och kommuner
 • Möteshantering, exempelvis hantera minnesanteckningar och förbereda möten
 • Självständigt driva vissa delar inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet
 • Driva frågor och delar i implementeringen av ny arbetsprocess i projekten
Tjänsten passar dig som trivs i en administrativ roll och relationsskapande miljö. Du är orädd som person och tar gärna egna initiativ i ditt arbete. Vidare tvekar du inte att ta kontakt med kollegor för att effektivt driva ditt arbete framåt. Du har förmågan att planera och styra ditt arbete självständigt. Vidare är du en engagerad och handlingskraftig person som brinner för ditt arbete.

Vi söker dig som
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning. Fördelaktigit om du har en examen inom industriell ekonomi, ingenjör eller ekonomi
 • Har 1-2 års arbetslivserfarenhet, exempelvis inom administration, ekonomi eller projekt
 • Har körkort B
 • Har grundläggande kunskaper i Office-paketet
 • Talar och skriver obehindrad svenska
Det är meriterande om du har utbildning och/eller har erfarenhet inom projektledning.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och att driva dina arbetsuppgifter i målets riktning. Du behöver vara naturligt strukturerad och noggrann samtidigt som vi ser att det är avgörande att du har en god samarbetsförmåga. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en förmåga att sålla bland informationen du får till dig och trivs med att administrera detta.

Övrig information
 • Start: Omgående. Överseende med eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork