Är du Trafikverkets nästa projektingenjör med fokus på ekonomi och administration?

Är du Trafikverkets nästa projektingenjör med fokus på ekonomi och administration?

Har du en eftergymnasialutbildning och redo för en ny utmaning i din karriär? Är du analytiskt lagd och har ett intresse av att arbeta brett med ekonomi, administration samt kommunikation i tekniska projekt? Trafikverket erbjuder dig som är driven och vill utvecklas tillsammans med myndigheten en mycket spännande roll som projektingenjör på deras kontor i Göteborg. Vi ser framemot din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget startar omgående och kommer att vara på heltid. Det är till en början en visstidsanställning där vi kommer skriva kontrakt på 6 månader, som löpande kommer att förlängas om alla parter är nöjda med samarbetet. På sikt kan även tillsvidareanställning erbjudas.

Som projektingenjör kommer du att arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. I rollen är det stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningspaket.

I tjänsten ingår ett unikt programupplägg där du varvar arbete i skarpa projekt med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops. Detta är förmodligen en av de bästa chanserna att få raketstarta din karriär genom att arbeta i projekt av olika karaktär och storlek och samtidigt få lära dig mer om anläggningsbranschen.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som projektingenjör kommer du att främst arbeta nära en projektledare och vara ett stöd till projektet i det dagliga arbetet. Projektet är ett av de största i Sverige inom järnväg. Du kommer att få ta eget ansvar och arbeta med varierande uppgifter både med ekonomiinriktning och med mer generella projektuppgifter. Du kommer börja din anställning med en kortare introduktion och det kommer alltid finnas kollegor tillgängliga för stöttning.

Du kommer till exempel att:
 • Stötta projektledare i dess roll samt prognos- och budgetarbete
 • Ta fram underlag till projektledare i samband med månadsrapportering
 • Granska och kontera fakturor, göra periodiseringar av kostnader
 • Möteshantering, exempelvis hantera minnesanteckningar och förbereda möten
 • Delta i projektgenomgångar och projektteamsmöten
 • Bevaka och följa upp projekt gällande tid, kostnad och kvalitet
 • Diverse administration i projektet, exempelvis uppdatera och strukturera upp listor samt gemensamma dokument
Tjänsten ger dig alla möjligheter att utveckla både grundläggande ekonomiska kunskaper men även kunskap inom projektarbete. Du kommer även att få med dig teknisk kunskap från projekt och utveckla dina ledaregenskaper. Vi ser gärna att du på sikt vill få en större roll i projekten och bli projektledare. Av den anledningen är det av vikt att du tycker det är roligt att ta ett stort ansvar och att du har förmågan att driva ditt och andras arbete framåt.

Vi söker dig som
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis ekonomi eller teknik och med fördel även praktisk kunskap inom området
 • Arbetat med administration tidigare
 • Upp till 2 års arbetslivserfarenhet inom området
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat, då du dagligen kommer att kommunicera på dessa språk
Det är meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen eller arbetat med ekonomi tidigare. Var tydlig med att framhäva detta i din ansökan.

Som person är du framåt, har ödmjuk skinn på näsan och tycker om att driva dina intressefrågor. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. I perioder kommer du att ha hög arbetsbelastning och därför är det av betydelse att du arbetar effektivt. Vidare har du en analytisk förmåga och kan på så sätt sätta dig in i projektets ekonomi och göra analyser självständigt. Du är noggrann och arbetar organiserat då du är den som många gånger hjälper projektledare att hålla deras planering och struktur.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork