AcadeMedia gymnasiesegment söker skolpsykolog till Göteborg

AcadeMedia gymnasiesegment söker skolpsykolog till Göteborg

Det här blir du en del av
AcadeMedias Gymnasieskolor består av 150 gymnasieskolor med olika program och inriktningar. En del skolor har en uttalad akademisk förberedelse och andra skolor har olika yrkesprogram så som bygg- och anläggning, vård, stylist, designutbildningar eller IT-utbildningar. Eleverna har därför olika behov av skolpsykolog men samtliga ska ha insatser i skolmiljön för att lyckas så bra som möjligt med sina studier. Vi söker nu ytterligare en psykolog till vår centrala elevhälsa på gymnasiet som kommer arbeta riktat mot ett av våra gymnasieområden. I centrala elevhälsan finns redan tre skolpsykologer, skolöverläkare, medicinsk ledningsansvarig skolsköterska samt medicinsk verksmahetschef som arbetar nära tillsammans.

AcadeMedias Gymnasieskolor står i och inför en spännande utveckling av arbetssätten inom elevhälsan för att säkerställa våra elevers hälsa och välmående. Skolpsykologrollen ska framöver förtydligas och utvecklas där Du i hög grad kommer vara delaktig i att utveckla elevhälsoarbetet framåt.

Det här erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. AcadeMedia är en modern arbetsgivare som ger frihet under ansvar och har ett bra förmånssystem. AcadeMedia strävar efter att modernisera och effektivisera kommunikationen inom elevhälsan med hjälp av digitala verktyg och hjälpmedel. Det innebär att vi öppnat upp möjligheten för arbete på distans med hjälp av digitala medel, så arbetet kan ske växelvis på skolor och hemifrån.

Vi vill att du som psykolog ska bidra med ett tydligt salutogent förhållningssätt, förståelse och kunskap om hur psykologiska faktorer i samverkan med miljön påverkar elevers möjligheter till lärande och må bra i skolan. Genom att vara delaktig i att planera skolornas insatser för eleverna på organisations- och gruppnivå, handleda personal, utföra observationer och bedömningar samt bidra med kompetensutveckling av personal och elever kan du vara med att skapa en bra miljö för våra elever.

Som psykolog skall du tillsammans med rektor och skolans övriga elevhälsa bidra till att utveckla metoder för att i huvudsak arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Tjänsten kommer innebära arbete digitalt men också vissa resor och ger således god möjlighet att påverka din egen vardag.

Vi söker dig som har en stark drivkraft för att elever ska få lyckas i skolan, att skolan har en avgörande betydelse för elevers framtid, som känner starkt för vikten av lärande och utbildning och därmed tycker att skolan är en av de viktigaste arenorna att arbeta inom.

Du behöver kunna ta egna initiativ, arbeta självständigt, planera och gärna dela med dig av dina erfarenheter. Vi ser fram emot att höra vad du kan och vill bidra med.

Det här söker vi
Vi söker dig leg. psykolog, eller blivande legitimerad psykolog som vill arbeta med oss som skolpsykolog. Vi tror på att arbetet som psykolog inom skolans elevhälsa är något av det viktigaste man kan göra som psykolog. Den pedagogiska psykologin är ett spännande och växande arbetsfält. Vi arbetar målmedvetet för att utveckla det hälsofrämjande och förebyggande arbetssättet i skolan, både med utveckling av främjande insatser och vi anser att elevhälsan tillsammans med all personal i skolan behöver samverka för detta i elevernas arbetsmiljö. Vi vet att det finns mycket att göra och utveckla inom skolan som psykolog och inom AcadeMedia gymnasiesegment arbetar vi för att utveckla elevhälsoarbetet på ett nytänkande sätt för att gagna eleverna och skolornas arbete för att skapa förutsättningar för lärande och växande. Vi arbetar med tydligt fokus på demokratiuppdraget, utöver skolans kunskapsuppdrag.

Du är intresserad av såväl konsultativt arbetssätt som kompetensutveckling och arbete med stöd för elever. Erfarenhet som skolpsykolog är meriterande.

Du ser samarbete som en självklar förutsättning för arbetet, såväl med olika professioner som med dina närmaste kollegor. Du är självgående, visar prov på personlig mognad, har en kommunikativ förmåga och känner och visar empati för elever med stödbehov. I ditt arbete är du strukturerad, visar gott omdöme och ser att din roll är att ge stöd och service åt andra.

Du har god datorvana och känner dig väl förtrogen med digital dokumentation. Tjänsten ställer krav på att du kan hantera Officepaketet och har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Övrig information

Tillträdesdag Augusti 2022

Placeringsort Tjänsten utgår från Göteborgsregionen.

Anställningsform Tjänsten vi erbjuder är ett vikariat på 80% med start augusti 2022 med goda möjligheter till förlängning.

Är du den vi söker?

Kontaktperson Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Marte Torp, Chef centralt stöd för elevhälsa och Medicinsk verksamhetschef AcadeMedias gymnasieskolor, marte.torp@academedia.se, tel 08-7944273.

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (14 dagar kvar)