Operativ IT-Chef

Operativ IT-Chef

Har du ett naturligt intresse för den digitala utvecklingen? Är du en hands-on teknikintresserad person som älskar IT? Har du erfarenhet av att agera proaktivt och ta ett helhetsansvar inom IT? Då skall du söka tjänsten som Operativ IT-chef hos ABF Vux.

Om tjänsten

Vill du bli IT-chef för ett av Göteborgs största utbildningsföretag med vuxna studerande. I rollen ansvarar du för det operativa såväl som för det strategiska arbetet och leder digitaliseringsutvecklingen framåt. Här får du även möjlighet att vistas i en mångkulturell och dynamisk miljö där många deltagare och medarbetare har erfarenheter och ursprung från andra länder.
I din roll ska du ha en förståelse och ett övergripande ansvar för all hård och mjukvara som inkluderas i de interna systemen. Du kommer att aktivt arbeta med att utveckla dessa system för att möta framtida behov på ett kostnadseffektivt sätt. Du hanterar en omväxlande vardag mellan att vara en intern operativ kraft med att blicka framåt, utåt i omvärlden och in i framtiden. Du ansvarar för nätverkets underhålls- och utvecklingsplaner, skapar årlig och projektspecifik budget, har personalansvar för interna resurser, arbetsledaransvar för externa resurser och håller företagsledningen uppdaterad om den senaste tekniken som kan hjälpa företaget att lyckas. IT-chefen ansvarar för att IT-miljön är så säker och kostnadseffektiv som möjligt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Att arbeta som IT-chef innebär att du driver projekt och är ofta länken till andra funktioner inom organisationen för att möta de långsiktiga utvecklingsbehoven inom IT. Du följer upp, utvärderar och förändrar verksamheten mot uppsatta mål.
 • Ansvar för IT och telefoni
 • Ansvar för (GDPR)
 • Utveckla innovativa felsökningsmetoder för nätverket
 • Arbeta nära verksamheten för att förstå och fastställa nätverkets underhålls- och utvecklingsbehov
 • Regelbundet rapportera och uppdatera ledningsgruppen
 • Kravställare gentemot extern IT leverantör
 • Ansvar för budget och ekonomisk uppföljning
 • Personalansvar
 • Projektledning
 • Delta i utveckling av nya verksamheter
Det kan även förekomma dagsresor i tjänsten och därför är det bra med körkort och tillgång till bil. Du behöver kunna ta dig till alla enheter, för närvarande tre i Göteborg och en i Jönköping.

Vem är du?
 • Kandidatexamen i datateknik eller liknande relevant utbildning
 • Erfarenhet av IT-management
 • Ekonomisk förståelse och erfarenhet av budgetansvar
 • Några års erfarenhet av att verka som chef och ledare
 • Erfarenhet av och utbildning inom projektledning
 • Problemlösare med god kommunikationsförmåga
 • Förhandlingsvana
Du tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten, både genom att förstå hur allt samverkar och att vara en synlig person i organisationen. Du vill motivera och leda din omgivning och tycker om att driva kompetensutveckling inom IT-området i syfte att öka digitaliseringen inom organisationen. Som person är du prestigelös, självgående, engagerad och har intresse av att utveckla medarbetare med stort eget driv och engagemang samt tycker om att ta egna initiativ.

Om verksamheten

ABF Vux är ett kompetensutvecklingsföretag som erbjuder vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser med utgångspunkt i samhällets behov. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare och studerande. Vi är en språngbräda för våra deltagare och studerande att kunna nå sina mål. Vi ger våra deltagare en hållbar kompetens där kunskaper och färdigheter kan användas i flera olika sammanhang, hela livet. Vårt arbetssätt grundas i modern forskning. Vi arbetar långsiktigt och som ett led i detta återinvesterar vi alla medel till utveckling av verksamheten. Vi bedriver utbildningsverksamhet på uppdrag av kommuner inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, yrkesvuxenutbildningar samt yrkeshögskoleutbildning på uppdrag av MYH. Inom ABF Jobb, en del av ABF Vux, erbjuder vi omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen. ABF Vux ägs av studieförbundsavdelningen ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sedan 1997. ABF Vux Göteborg har 150 medarbetare.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 15 nov 2019 (32 dagar kvar)