Serviceingenjör till ABB

Serviceingenjör till ABB

Kom till ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

Är du en teknikintresserad person som älskar att bygga relationer och som dessutom är redo för nästa steg i din utveckling? Trivs du med utmanande teknisk problemlösning och en roll där du både får jobba självständigt och i team? Då kan din nya plats vara här hos oss på ABB i antingen Mölndal eller Uddevalla där vi nu söker nya medarbetare.

Inom Drivsystemservice har vi en marknadsledande tjänsteportfölj och en stor installerad bas i hela södra Sverige. Vår serviceverksamhet befinner sig i en stark tillväxtfas och efterfrågan på våra tjänster ökar, därav hoppas vi att du är vår nästa medarbetare.

Dina ansvarsområden
 • Som serviceingenjör har du en variationsrik vardag där du får vara med och bidra till utvecklingen av vår verksamhet.
 • En omväxlande roll där du jobbar med kvalificerad service, underhåll, idrifttagning, uppgradering och optimering av frekvensomriktare och strömriktare i våra kunders anläggningar.
 • Att arbeta i team och projekt blir en naturlig del av tjänsten, liksom arbete med diagnostik med tillhörande åtgärdsförslag, konsultation, livscykelplanering och produktionsoptimering.
 • Som serviceingenjör ansvarar du även för genomförandet av våra serviceavtal samt är delaktig i försäljning och marknadsföring av våra tjänster och produkter. Du kan också räkna med att beredskapstjänst ingår och att du får användning för din sociala kompetens.
 • Då vi är ett globalt företag finns det stora chanser att jobba och utvecklas utomlands för den som önskar. * Våra kunder finns främst inom energi-, process- och tillverkningsindustrier och majoriteten av dem finns i närområdet, men du har även möjligheten att resa i tjänsten.
Din bakgrund
 • Vi söker en flexibel person som har förmågan att anpassa sig efter kundernas behov och har en gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning mot el.
 • Om du har arbetat med idrifttagning eller underhåll av strömriktare och frekvensomriktare är det meriterande.
 • B-körkort och goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.
 • För att passa för tjänsten behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.
 • En elutbildning med flera års arbetslivserfarenhet är ett krav. Ser gärna att du har arbetat som industrielektriker.
 • Eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med våra kunder, som främst finns inom energi-, process- och tillverkningsindustrier, är det nödvändigt att du är en utåtriktad problemlösare med fallenhet för att både skapa och upprätthålla goda relationer.
 • Du trivs med ett fritt arbete och är ansvarstagande, pålitlig och självgående.
 • Du är en analytiskt lagd person med förmågan att se nya affärsmöjligheter.
 • Självklart lockas du av att få bidra till förändring och utveckling av såväl vår verksamhet som teknik.
Mer om oss
Bidra med din egen känsla av mål och mening när vi tillsammans driver den fjärde industriella revolutionen framåt och skapar en hållbar framtid, för både vår planet och din karriär. Jobba med oss i ABB och utnyttja kraften i våra globala nätverk när du samarbetar och lär dig mer tillsammans med våra team i världsklass. Framför allt: utmana dig själv – varje dag. Låt oss skapa framtiden tillsammans.

Rekryterande chef Christina Brorson +4631-3392531, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Håkan Sjöberg, +4621-32 91 69; Ledarna: Lenny Larsson, +4621-32 85 47; Unionen: Jörgen Skoglund, +46 300 56 43 09; IF Metall: Stefan Viking, +4621-32 96 03. Övriga frågor ställs till Talent Partner Marcus Thunberg, +46 722 05 08 92.

Vi vill främja mångfald i vår verksamhet och ser gärna sökande med olika kön, ålder och bakgrund. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.abb.se/jobb
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB- koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.