Controller med redovisningsansvar till Tornstaden, Göteborg

Controller med redovisningsansvar till Tornstaden, Göteborg

I din roll som Controller kommer du att följa upp och analysera Tornstadens byggverksamhet. Detta innebär bl.a. sammanställningar av projektprognoser tillsammans med bolagets VD. Rollen innebär också redovisningsansvar för våra byggbolag samt ett antal fastighetsföretag i koncernen. Tornstaden befinner sig i en expansiv fas där både byggverksamheten och det egna fastighetsbeståndet utvecklas kontinuerligt vilket gör tjänsten variationsrik och föränderlig. Detta gör också att du har stor möjlighet att direkt bidra och vara delaktig i utvecklingen framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvara för prognosarbetet i byggverksamheten som sker kvartalsvis
  • Upprättande av månadsrapportering, avstämningar, moms- och skattedeklarationer, löpande redovisning samt årsbokslut i byggbolagen och ett antal fastighetsföretag
  • Kontinuerligt följa upp och analysera verksamhetens utfall mot budget/prognos
  • Stötta chefer och andra nyckelpersoner i organisationen vad gäller att förstå ekonomiskt utfall samt ta fram relevanta rapporter och underlag
  • Vara delaktig i utvecklingen av våra uppföljningssystem och utbilda i detta
För att lyckas i rollen tror vi att du är en analytisk person med ett utpräglat sinne för affärer och fokus på ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning samt rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera och skapa goda relationer i hela organisationen. Vidare har du en akademisk utbildning och gärna 3-5 års erfarenhet från liknande roll.

Som person motiveras du av frihet under ansvar, har ett eget driv och affärsfokus vilket gör att du gärna tar egna initiativ för att utveckla verksamheten. Du har också en analytisk sida och en nyfikenhet som gör att du vill se bakgrunden till siffror och utfall. Vi tror att du har ett intresse för bygg och fastighet, tidigare erfarenhet från branschen ser vi som ett plus.

I denna rekrytering samarbetar Tornstaden med Jerrie och har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405 262 eller Pierre Sander på 0763-413 411. Intervjuer sker löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast den 10 maj.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tornstaden är en snabbväxande bygg- och fastighetskoncern som erbjuder hela värdekedjan: från idé till färdigt projekt - allt under samma tak. Våra tre verksamhetsgrenar; projektutveckling, bygg och fastighet drivs utifrån ett helhetstänk där kunden alltid står i centrum.

Vår affärsidé och styrka i Tornstaden-koncernen är att arbeta från idé till färdiga projekt. Företaget präglas av entreprenörsanda och drivs av kundernas efterfrågan. Kulturen är informell och medarbetarna har hög kompetens med stort engagemang. I fokus står att arbeta med och leverera välskötta projekt.