Redovisningsansvarig till entreprenöriellt bolag inom retail

Redovisningsansvarig till entreprenöriellt bolag inom retail

Arbetsbeskrivning
Gillar du utmaningar och att arbeta med stor grad av frihet? Vill du äga och ta ansvar för hela redovisningsprocessen i koncernen? I så fall är detta rätt företag för dig!

I samarbete med vår kund inom mode och retail, med kontor i Göteborg, söker vi nu efter en redovisningsansvarig. I rollen som redovisningsansvarig kommer du arbeta med redovisningen för tre olika bolag. Detta innebär månads- och årsbokslutsarbete, analys av boksluten, hantering och förbättring av fakturaflödet, samt agera expert inom områdena för moms, skatt och redovisningsregler. Du kommer även ansvara för konsolidering av koncernens åtta bolag.

Tjänsten är på heltid och det finns goda möjligheter att arbeta hemifrån eller på annan ort de dagar det skulle krävas.

Erfarenhet
För att lyckas i rollen som redovisningsansvarig tror vi att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har erfarenhet och kunskap inom områdena för svenska redovisningsregler, moms och skatt, men vi ser gärna att du också har erfarenhet av momsrapportering utanför Sveriges gränser. Vidare har du erfarenhet av månadsbokslut, årsbokslut, löpande redovisning, årsredovisningar och skatteberäkningar. För att trivas i rollen bör du ha erfarenhet av en internationell miljö, samt goda kunskaper inom det svenska och engelska språket på en professionell nivå. Starkt meriterande är om du har erfarenhet av koncernkonsolidering.

Personliga kvalifikationer
I denna position kommer du få möjligheten att själv, med stöd från dina kollegor, bygga upp och strukturera bolagets redovisning och processer. Detta kräver att du känner dig trygg i rollen som ekonom och att du vågar ta egna initiativ och driva arbetet framåt! Eftersom miljön är entreprenöriell och dynamisk är det också viktigt att du trivs i en miljö där det händer mycket, där man vill mer och där ekonomifunktionen alltid har en viktig roll för bolagets planer framåt. Vidare trivs du med ett stort eget ansvar och flexibilitet i ditt arbete.

Ansökan
Varmt välkommen in med din ansökan så snart som möjligt! Vid frågor, vänligen kontakta Emily Hann eller Olivia Engberg med kontaktuppgifter nedan.
Mer info
Kontaktperson Emily Hann
Telefon 0708399725
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av A-Finance
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (8 dagar kvar)