ANALYTIKER TILL FONDINVESTERINGAR

ANALYTIKER TILL FONDINVESTERINGAR

Sjätte AP-fonden (AP6) är en långsiktig och aktiv investerare i onoterade bolag. AP6 investerar både direkt i bolag och indirekt via fonder. Ytterligare information på www.apfond6.se

Vi söker för Sjätte AP-fondens räkning en analytiker till Fondinvesteringar. Detta är en unik möjlighet för dig som vill vara verksam i en organisation som befinner sig i en mycket spännande och dynamisk fas. Du blir en del av ett team om 8 personer som arbetar med en väl utarbetad investeringsmetodik och investeringsprocess. Du arbetar med investeringsansvariga och rapporterar till affärsområdeschefen för fondinvesteringar. Investeringsorganisationen består av direkt- och fondinvesteringar som samarbetar i processerna.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som analytiker innebär att tillsammans med teamet arbeta integrerat i en rad olika processer. Du medverkar vid utvärderingar av nya investeringsmöjligheter, tar fram beslutsunderlag, genomför löpande portföljanalys och arbetar även i projekt med övriga organisationen i AP6. Vidare är du aktiv när det gäller marknadsbevakning och intern uppföljning.

Erfarenhet
En lämplig bakgrund är examen från Handelshögskolan, inriktning finansiering alternativt redovisning (med finansinslag) eller Chalmers/KTH med goda studieresultat. Meriterande är också erfarenhet, t ex via internship från exempelvis Corporate Finance, Investment Banking, Management Consulting eller utlandsstudier. Vi tror att du är relativt nyutexaminerad med eventuellt ett par års arbetslivserfarenhet. Du är van vid att arbeta i Excel och Powerpoint samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och söker dig som är analytisk, ambitiös och noggrann. Du trivs med att arbeta i team och har en stark vilja att utvecklas i din roll. Du har en stark social förmåga, är kommunikativ och förhåller dig prestigelöst och professionellt gentemot andra människor.

Som analytiker vid Sjätte AP-fonden erbjuds du ett spännande arbete i en framåtriktad och aktiv internationell investeringsverksamhet. Du erbjuds även goda möjligheter till utbildning och utveckling.

Tjänsten är placerad på Sjätte AP-fondens huvudkontor i Göteborg.

Mångfald är viktigt eftersom AP6 som förvaltare av allmänna pensionsmedel är en del av det svenska samhället och ska återspegla detta på olika sätt. För AP6 handlar det om olika kunskaper, erfarenheter, kompetenser, olika ålder och etnisk bakgrund samt en blandning av män och kvinnor.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev). Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Mattias Larrieu eller Jeanette Liljeblad.

Kontakt
Mattias Larrieu, mattias.larrieu@afinance.se, 0734166016
Jeanette Liljeblad, jeanette.liljeblad@afinance.se, 0767760190
Mer info
Kontaktperson Mattias Larrieu
Telefon 0734166016
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 maj (46 dagar kvar)