Terminalchef Scandinavian Tank Storage, Göteborg

Terminalchef Scandinavian Tank Storage, Göteborg

Scandinavian Tank Storage AB
(STS)

Vill du vara en del av ett framgångsrikt team och forma framtidens lagringsbolag? Utmanas du av frihet under ansvar med varierade uppgifter där den ena dagen inte är den andra lik?

Scandinavian Tank
Storage AB är ett privatägt och oberoende lagringsföretag för petroleumbaserade produkter och biobränslen. Sedan starten 1993 har vår filosofi varit enkel: genom professionalitet och kostnadseffektivitet skapar vi goda affärer och förenklar för våra kunder. Filosofin har varit framgångsrik och företaget har idag en marknadsledande position i Norden.

Vi består av ett
20-tal kompetenta medarbetare med lång och gedigen erfarenhet i branschen.
Vi söker en Terminalchef till vår terminal i Göteborg

Terminalen i Göteborg utgör en central del i STS och vi söker dig som vill ta en aktiv roll och ansvar för driften av terminalen med allt ifrån säkerhetsarbete, miljö, underhåll och arbetsmiljö till myndighetskontakter. Rollen som terminalchef innebär att:
  • Leda den dagliga verksamheten på ett resurseffektivt och säkert sätt
  • Ansvara för delegerade arbetsuppgifter inom arbetsmiljö, yttre miljö och säkerhet vilket bland annat innebär att leda det dagliga säkerhetsarbetet och säkerställa att verksamheten bedrivs inom ramarna för givna tillstånd och fastställda interna och externa krav.
  • Personalansvar för drift och underhållsorganisation som f.n. består av två medarbetare samt koordinera och sluta avtal med inhyrd personal.
  • Leda förändrings- och förbättringsarbeten, samt medverka/leda interna projekt
  • Definiera terminalens mål och budget samt inneha ansvar för inhyrda resurser
  • Vara företagets representant mot samarbetspartners och myndigheter samt samverka med övriga aktörer i Energihamnen i Göteborg
  • Medverka vid fartygshantering, lastning och lossning samt överpumpningar av flytande produkter
  • Vara föreståndare för brandfarlig vara
  • Vara företagets representant i kontakt med myndigheter

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, och för
att lyckas i rollen behöver du vara proaktiv, positiv, strukturerad samt lösningsinriktad och ha en förmåga att se helheten. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning samt att du har erfarenhet av budgetering av drift- och underhållskostnader, arbete med miljö, arbetsmiljö, skydds- och säkerhetsarbete. Du är praktiskt lagd och har ett stort intresse för teknik och tekniska system.

Svenskt medborgarskap är ett krav och bolaget kommer att be om ett utdrag ur Belastningsregistret.

Du kommer att representera STS i Göteborg tillsammans med driftorganisationen på terminalen, men inom bolaget finns flera stödfunktioner och det finns stora möjligheter till erfarenhetsutbyte med övriga terminaler i Sverige, Norge och Island. Meriterande utbildningar och erfarenhet:

Teknisk kompentens och erfarenhet från terminaldrift

Branschanpassade utbildningar eller andra kurser som kan vara relevanta som till exempel:

· Föreståndare brandfarlig vara

· SPBI depåchefskurs

· Lastnings-och lossningsledarutbildning

· Säkerhetsvaktutbildning mm

Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttryck dig väl i både tal och skrift. Teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller liknande är meriterande. God datorvana och vana vid att arbeta i
Office-paketet är meriterande samt vana vid att arbeta i underhållssystem. Du har god förmåga att kommunicera.

Rapportering sker direkt till VD.

B-körkort är ett krav.

Bolaget är generöst avseende vidareutbildning och erbjuder förmåner i form av årligt friskvårdsbidrag, företagshälsovård, erforderliga arbetsredskap (dator, mobiltelefon mm), försäkring m.m.

Tjänsten är en heltidstillsvidareanställning med placering i på terminalen i Göteborg

Ersättning: fast månadslön

Om
du har frågor om tjänsten är du välkommen att skicka in dina frågor till ansokan@scandinaviantankstorage.com, märk ansökan med Rubrik Terminalchef Göteborg

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Sista dag för ansökan är 2020-04-30.

Skicka in CV med ditt personliga brev till ansokan@scandinaviantankstorage.com

För mer information om bolaget: https://scandinaviantankstorage.com/sv/