Automationsingenjör med MES kompetens till ÅF, Göteborg / Stenungsund

Automationsingenjör med MES kompetens till ÅF, Göteborg / Stenungsund

Ingenjör inom Industriell- IT
Göteborg

Vi på ÅF tar en ny väg. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? I tjänsten som automationsingenjör kommer du att ingå i en grupp kvalificerade ingenjörer inom El & Automationsteknik. Vi erbjuder dig en roll i en dynamisk och innovativ miljö, där du får möjlighet att utveckla din kompetens och jobba mot dina mål.

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.
MES-marknaden växer snabbt i takt med att industrin konkurrerar på en global marknad där strävan efter kapacitet, produktivitet, kvalitet och lönsamhet blir allt viktigare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en grupp kvalificerade ingenjörer inom El & Automationsteknik med placering i Göteborg eller Stenungssund. Vi är ett kompetent team som hjälper industrin med effektivisering och digitalisering av produktionsprocessen. Vi erbjuder dig en roll i en dynamisk och innovativ miljö, där du får möjlighet att utveckla din kompetens och jobba mot dina mål. Du kommer att arbeta med Manufacturing Execution Systems (MES), vilket är IT-lösningar som stöder de primära produktionsprocesserna vid en eller flera produktionsanläggningar.

Vi ser att du har erfarenhet av:
 • Microsoft SQL Server är Microsofts databashanterare
 • Troubleshooting/reverse engineering
 • Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
 • Vi ser att du kan resa 5-6 gånger/per år.
Meriterande om du har programmeringskunskaper inom:

 • Powershell

 • VBA

 • .NET


 • Profil
  Vi söker dig med högskole- eller civilingenjörsutbildning och med några års erfarenhet av arbete med överordnad produktionsstyrning Manufacturing Execution Systems (MES) eller Industriell IT.

  Vi ser gärna att du är en lagspelare och du har lätt för att knyta nya såväl som upparbetade kontakter. Vidare är du noggrann, analytisk, strukturerad och en teknikintresserad person. En stor fördel är om du trivs i en roll där du har eget ansvar och ser möjligheten att påverka och bidra till utveckling inom området.

  Kontakt
  För mer information om tjänsten kontakta Josefine Petersson 0702-50 14 29 eller Malou Magnusson 0707-58 87 45 på Intenso Teknikrekrytering.

  Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!

  Sökord: Technical support, MES Project, SQL, TML / CCS, PHP / Python, XML, XSLT, Thingworx, Power BI, SAP, Plant Application
  Mer info
  Område Göteborgs stad
  Yrkesroll Data & IT, Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
  Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
  Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
  Sista ansökningsdag 24 juni 2019 (34 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.