Senior projektledare stadsutveckling

Senior projektledare stadsutveckling

Nu startar byggnationen av Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt och vi behöver en senior projektledare i rollen som delprogramledare till Masthuggskajen! Vill du utvecklas och ta dig an projekt som verkligen sätter avtryck i såväl staden som ditt CV, så är det här en chans som sällan dyker upp. Som delprogramledare får du ett stort ansvar för att leda och samordna utbyggnaden av kvarter Masthuggskajen mitt i centrala Göteborg. Du får ett stort ansvar för att projektet genomförs i samverkan med stadens förvaltningar, bolag och privata byggaktörer.

Älvstranden Utveckling leder de konsortium som har bildats för utveckling och genomförande av kvartersbyggnationen på Södra Älvstranden. Du kommer att ha huvudansvaret för att leda konsortiets fortsatta arbete och säkerställa att delprogram kvarter levererar de nyttor som - tillsammans med bidrag från övriga delprogram och projekt - bidrar till att utveckla Masthuggskajen enligt vision Älvstaden.

I rollen som delprogramledare ansvarar du för
  • Säkerställa att konsortiet levererar det som är avtalat enligt vision Älvstaden
  • Säkerställa att konsortiet uppfyller avtal och alla delar av beslutat hållbarhets- och kvalitetsprogram.
  • Planering och samordning av konsortiets gemensamma åtaganden
  • Samordna arbetet för att skapa ett levande gatuplan
  • Samordning och koordinering för att skapa ett levande gatuplan.
  • Säkerställa arbetet med gestaltning och utformning av respektive projekt.
  • Samordna gränssnittet mellan utbyggnation av allmän plats och kvartersbyggande.
  • Fastighetsrelaterade frågor rörande exempelvis fastighetsbildning, gemensamhetsanläggningar och servitut.
  • Konsortie- och programgemensam kommunikation.
  • Delta i dialoger med allmänheten och andra initiativ till kommunikation under projektets genomförande.
Som delprogramledare är du affärsmässig, drivande och analytisk. Du är självgående och har lätt för att samarbeta, leder/samordnar ditt team mot gemensamma mål. Du behöver vara insatt i och ha förståelse för olika parters drivkrafter och uppdrag. Tjänsten ställer stora krav på förmågan att kommunicera och samverka med individer och grupper - något du är bra på. Har du erfarenhet från projektmetodiken XLPM är det en stor fördel.

Du har en relevant högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, samhällsplanering eller annan likvärdig inriktning. Du har dokumenterad kunskap eller färdighet inom projektledning, husbyggnad, anläggnings- eller fastighetsbranschen. Erfarenhet av partnering eller samverkansentreprenad är klart meriterande. Sist men inte minst har du 10 års erfarenhet av ledande befattningar under genomförande av bygg- och anläggningsprojekt.

Vi erbjuder dig möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Göteborgs Stad och arbeta i en expansiv organisation. Du får vara med och påverka bolagets utveckling och verka ur ett brett samhällsperspektiv som bidrar till både din egen och stadens utveckling. Vi sitter i härliga lokaler längst upp på sjätte våningen ute på Lindholmen. Besök oss gärna. Du kommer att gilla vad du ser!

I denna rekrytering samarbetar vi med Jerrie. För ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Martin Dahlberg på 0763-170741. Vi arbetar löpande med intervjuer och ser snarast fram emot din ansökan, dock senast den 7 oktober, via jerrie.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 7 okt (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Älvstranden Utveckling AB är ett helägt kommunalt bolag som har uppdraget att förverkliga Vision Älvstaden - Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden ska utvecklas till en inkluderande, grön och dynamisk innerstad präglad av mångfald med en stor variation av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.