Hoppa till innehåll
MEXL AB logotyp

Säljande Affärsområdeschef Plan- nu söker vi vår nästa medarbetare!

Sista ansökningsdag
01 november 2024 (35 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Kristin Spindel
Email
Telefon
Om oss på MEXL

MEXL är i en spännande och expansiv fas och vi söker nu en affärsområdeschef för Plan som vill vara en del av ett team där samarbete och arbetsglädje värderas högt - så högt att det är vårt viktigaste mål!

Vi arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare och tror på "må bra - gå bra", så vi är väldigt stolta över att vara en "Great Place to Work"-certifierad arbetsplats. Läs gärna mer på www.mexl.se

På MEXL arbetar vi sida vid sida inom våra affärsområden vilket möjliggör ett värdefullt kunskapsutbyte och erfarenhetsåterföring från de olika faserna i projekt i samhällsbyggnadsprocessen. Vi utvecklar ständigt varandra för att skapa största möjliga nytta för våra kunder och på så sätt bidra till ett hållbart samhällsbyggande.

Om jobbet

Affärsområdeschef
I rollen som affärsområdeschef utvecklar du arbetssätt, strategier och är en nyckelperson för att skapa affärer inom affärsområdet Plan. Du är lyhörd mot kunder och kollegor och har tydligt affärsfokus. Tjänsten kommer erbjuda en roll med stor variation, allt från kontakt med nya kunder till utveckling av befintliga, ansvar för planering och återrapportering, personalansvar, och uppdragsansvar. Hos oss är service av största vikt och vi vill alltid erbjuda våra kunder trygghet under hela projekteten.

Plan
Affärsområdet Plan tillhandahåller tjänster inom fysisk planering och befinner sig under utveckling. Vi har kontor i både Uddevalla och Göteborg och tjänsten affärsområdeschef är fördelad på båda kontoren, vilket kräver regelbunden närvaro på båda våra kontor.

Våra kunder är främst kommuner och exploatörer, men också bostadsbolag och privatpersoner.

Parallellt med arbetet med utvecklingen av affärsområdet kommer du även ha egna uppdrag som planarkitekt där du är med och formar framtida utveckling och gestaltning i spännande uppdrag. I arbetet ingår att självständigt driva arbetet med framtagande av program och detaljplaner där du upprättar planhandlingarna samt är rådgivande åt våra kunder. Arbetet kan även innebära projektledning av ett team med andra kompetenser. I rollen förekommer kontakt med företag, allmänhet, politik och näringsliv, samt nära samarbete med tjänstepersoner på kommuner.

Vem söker vi?

Vi söker dig som gillar att arbeta i kontinuerlig utveckling med snabba beslutsvägar och älskar att bygga relationer både internt och externt.

Du gillar att arbeta i team och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina ärenden med fokus på mål och resultat.

· Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

· Du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att teamet ska prestera på bästa sätt och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

· Du är relationsskapande, vilket du visar genom att vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du behöver ha en god förmåga att arbeta tillsammans med andra människor samt att skapa långa, goda och hållbara relationer med kollegor och kunder.

· Du arbetar strategiskt och har ett brett perspektiv. Du tänker långsiktigt och anpassar dina handlingar till det.

· Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina ärenden med fokus på mål och resultat. Du ändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Om dig

Kravspecifikation

· Du är utbildad arkitekt, fysisk planerare eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

· Du har minst 10 års erfarenhet som planarkitekt med mycket goda kunskaper inom plan- och bygglagen

· Du har upprättat flertalet detaljplaner som vunnit laga kraft inom de senaste 3 åren

· Du har erfarenhet av arbete i GIS (Focus, myCarta eller liknande), Adobe och Office

· Du behärskar svenska i båda tal och skrift

· Du har B-körkort och egen bil

Då arbetet innebär kontakter med olika målgrupper och myndigheter samt att all dokumentation är på svenska behöver du vara skicklig på att anpassa din kommunikation samt kunna kommunicera mycket väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har en masterutbildning inom samhällsplanering eller arkitektur samt erfarenhet av personalansvar.


Ansökan

Våra uppdrag finns på flera orter i huvudsak i Västsverige. Tjänsten är en heltidstjänst och en tillsvidareanställning, placerad i Uddevalla eller Göteborg beroende på din utgångspunkt.

Skicka din ansökan och/eller frågor till kristin.spindel@mexl.se

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast 1/11 2024.
MEXL AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 november 2024 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren