Controller till XANO Industri

Controller till XANO Industri

Söker du en ny utmaning som controller och trivs med att arbeta i en internationell miljö?
Då har vi en spännande möjlighet för dig! XANO är en växande koncern och söker nu en controller med hög analytisk förmåga som tycker om att arbeta både självständigt och i team.

Som controller erbjuds du en bred och spännande roll där du kan se fram emot varierande arbetsdagar och intressanta uppgifter. I rollen ingår bland annat att stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, delta i prognos och budgetarbete samt delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Här blir du en nyckelspelare som har ansvar för affärsenheten Industrial Products där ett flertal bolag ingår. Rapportering sker till CFO och placeringsort är Jönköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Controller:

  • Sammanställning och rapportering av KPI:er, likviditetsuppföljning och intern kontroll
  • Analys av periodbokslut, inkluderande operativ konsolidering
  • Stöd kring lönsamhetsuppföljning, kalkyluppdatering, investeringskalkyler och internprissättning för dotterbolagen
  • Delta i due diligence-processer vid förvärv och implementering av rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag
  • Stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys och bidra till utveckling av deras ekonomifunktioner
  • Ansvara för dotterbolagens skatte- och formaliafrågor - som transfer pricing och bolagsbildning
  • Delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå och flerårig erfarenhet från controllerverksamhet, gärna i tillverkande bolag med internationell koppling. För att trivas i rollen behöver du en bred kunskap inom området och en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har erfarenhet av större affärssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA, och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av något BI-verktyg.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du har god analytisk förmåga och ett naturligt driv för effektivisering. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att översätta finansiell information till handlingsbar data för bra beslutsunderlag. Med ditt positiva förhållningssätt bidrar du med energi till organisationen och du trivs i en miljö med ordning och reda. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder företaget dig?

Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad. XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare. Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.

Placeringsort: Jönköping

Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.

Mer info
Område Gnosjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 7 maj 2023 (44 dagar kvar)