Hoppa till innehåll
Om Rollen

Vi söker dig som har förmåga att i samarbete med övriga funktioner utveckla inköpsverksamheten och leverantörsbasen för att säkerställa kortsiktig och långsiktig materialförsörjning avseende på kvalitet, kostnader, ledtider, hållbarhet och systemstöd. Rollen är såväl strategisk som operativ och du har fullt ansvar för hela inköpsprocessen, allt från att identifiera nya leverantör, avtalsfrågor, leverantörsutveckling, och leverantörsavveckling etc. Mestadelen av det operativa inköpsarbetet såsom materialplanering och avrop, görs i produktionsorganisationen. Tjänsten rapporterar till VD.

Tjänsten innebär stora möjligheter att utforma arbetssätt och processer. Viktiga arbetsuppgifter är:
  • Sätta, följa upp och uppnå KPI:er.
  • Säkerställa rätt kapacitet och flexibilitet hos leverantörer nuvarande och framtida behov.
  • Utveckla inköpsprocesser inklusive systemstöd.
  • Söka och implementera nya leverantörer.
  • Förbereda och analysera RFQ.
  • Driva och utveckla hållbarhetsarbetet i leverantörsledet.
  • Driva leverantörsutveckling. Hantera eskalerade leveransfrågor.
  • Utveckla starka affärsrelationer och samarbeten.
  • Viss beredning.
Din Profil

För att lyckas i rollen ser vi helst att du har relevant eftergymnasial utbildning och att du har erfarenheter från alla faser i en inköpsprocess. Det innebär att du har jobbat ett antal år med såväl operativt som strategiskt inköpsarbete och det är meriterande om du jobbat inom fordons- och/eller plastindustrin.

Affärsmässigheten och den kommersiella förmågan är förstås viktigt.

Som person vill vi att du är bra på att etablera och bygga relationer såväl internt som externt. Tjänsten kräver att du är självständig, initiativrik, resultatinriktad samt har ett strukturerar och analytiskt arbetssätt.

Blowtech erbjuder

Blowtech erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar med stora möjligheter att påverka såväl verksamhet som arbetssituation. Blowtech är ett välmående och stabilt företag med stark position på marknaden. Man har en stark ägare som har fokus på utveckling och investeringar.

Om Blowtech

Blowtechs historia går tillbaka till 1960-talet, men företaget i sin nuvarande skepnad har sin start 1999. Blowtech utvecklades snabbt och gjorde 2009 sitt första stora förvärv då man inkorporerade det anrika företaget Gnosjöplast. 2012 förvärvades en anläggning i norska Kongsvinger.

Blowtech Group är idag ett bolag med två jämställda produktionsanläggningar, en i Norge och en i Sverige.

Sedan 2018 ägs Blowtech Group av XANO Industri AB. Blowtech Group sysselsätter idag cirka 130 medarbetare och omsätter ca 300 miljoner kronor.

Mer info: www.blowtechgroup.com

Lockas du av utmaningen? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten senast 30 mars via www.stellaab.se.

I den här rekryteringen samarbetar Blowtech med Stella Rekrytering och Ledarskap AB. Välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Christer Johansson, 0393 - 77 99 95, christer.johansson@stellaab.se.
Mer info
Kontaktperson
Christer Johansson
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare