Swede-wheel ab - ekonomichef

Swede-wheel ab - ekonomichef

Vår nuvarande ekonomichef går vidare till annat uppdrag inom koncernen därför söker vi nu hans efterträdare till Swede-Wheel i Hillerstorp.

Swede-Wheel är i en spännande tillväxtfas och har de senaste åren gjort intressanta förvärv. Framtidsutsikterna är mycket positiva och koncernen ser stor potential i sin utveckling.

Som ekonomichef för Swede-Wheel kommer du att leda och utveckla koncernens ekonomiavdelning. Du driver budget-, prognos- och controllingarbetet och har koll på kostnader, marginaler och likviditetsplanering. Du ansvarar även för vår ekonomiska rapportering månads-/kvartals- och årsvis inklusive årsbokslut. Bolaget är idag en koncern med flera dotterbolag som ingår i ditt övergripande ansvar och du får genom dessa bolag möjligheten till internationella kontakter när du stöttar dem i olika frågor. I rollen blir du också ett viktigt affärsstöd för bolaget i strategiskt viktiga beslut som t ex vid förvärv, investeringar mm.

Sammanfattning arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla koncernens ekonomifunktion
  • Övergripande ansvar för koncernens redovisning
  • Ekonomisk rapportering inkl årsbokslut
  • Controlling
  • Budget, prognoser
  • Ingå i ledningsgrupp
  • Personalansvar för medarbetare i ekonomiavdelning
Vem är du?
Som person är du nyfiken med ett driv som påverkar andra. Du trivs i en miljö som präglas av framåtanda och utveckling. Du gillar kombinationen av att ha ett tydligt eget ansvar samtidigt som du förväntas bidra i andra områden genom din roll som ekonomichef i ledningsgruppen.

Vi söker dig som har en analytisk förmåga, strategiskt tänkande och som ser sambanden mellan verksamhet och siffror. Som bakgrund har du en ekonomiutbildning på Högskolenivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet från en ekonomifunktion och du är en fena på Excel och affärssystem. Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du kunna engelska. Vi står inför ett arbete med att fortsätta digitalisera våra processer så du har även ett intresse och förmåga att vara med och driva detta inom ekonomifunktionen. Du rapporterar till koncernens VD och ingår i ledningsgruppen.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringen samarbetar Swede-Wheel AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Gnosjö
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swede-Wheel AB är Skandinaviens ledande tillverkare av hjul. Vi jobbar med kunder på en internationell marknad med kunder inom alla branscher men med främsta fokus på kunder inom materialhanteringsbranschen. Vi jobbar även med ett brett återförsäljarnät i Sverige och Europa.

Huvudkontor ihop produktion ligger i Hillerstorp men vi har även ett systerbolag i Swede-Wheel QLC Ltd. i Ningbo Kina som producerar för och bearbetar Asiatiska och Oceaniska marknaderna.

Swede-Wheel har tydliga tillväxtmål och högt satta ambitioner. Vår mission är - Makes it easier - vilket har både ett tydligt kundfokus där vi ska erbjuda en tjänst som göra vardagen enklare för våra kunder men även sätter tonen för hur vi ska utveckla vårt arbetssätt och våra processer internt.

Swede-Wheel AB omsätter ca 110Mkr och är ca 35 anställda. Koncernen omsätter totalt ca 150 Mkr med 60 anställda.