Internationell koncernkontroller - gunnar johansson gruppen ab

Internationell koncernkontroller - gunnar johansson gruppen ab

Söker du en roll med stora möjligheter att påverka?

Vill du bidra med dina kunskaper i ett internationellt bolag med sina starka varumärken?

Vi utökar koncernens ekonomiavdelning med en Koncerncontroller.

Du driver controllingarbetet i Gunnar Johansson Gruppens alla bolag, vilket medför resor både i Sverige och utomlands. Du bygger upp gemensamma rapportpaket för alla bolagen och är en stöttepelare och bollplank till bolagens ekonomiavdelningar och koncernens CFO. Du kommer ha ett nära samarbete med bolagens ekonomichefer och andra befattningshavare och rapporterar direkt till koncernens CFO, du har även ett nära samarbete med vår VD.

Vidare kommer du vara behjälplig vid implementation av vårt nya affärssystem Microsoft Dynamics 365 och även hjälpa till i budgetarbetet och med koncernbokslut och årsredovisningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har en analytisk förmåga, strategiskt tänkande och som ser sambanden mellan verksamhet och siffror. Du har bra koll på kostnader, marginaler, kalkyler, likviditetsstyrning och lagervärdering samt god initiativförmåga.

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet av liknande roller. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet, främst inom Excel. Erfarenhet från Microsoft Dynamics 365 och BI-verktyg är meriterande. Du är kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt bedriva projekt och frågor.

Välkommen med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar Gnosjö Konstsmide med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl 0370-30 25 01. Ansök på www.fskpeople.se.

För vidare information, kontakta Bengt Wärnberg, CFO, 0370-33 20 10, 070-33 20 503.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Gnosjö
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 10 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gunnar Johansson Gruppen är en familjeägd koncern med bas i Gnosjö. Koncernen omsätter 700 miljoner kronor och har 300 anställda i drygt tio länder. Bolagen marknadsför konsumentprodukter för hemmet under kända varumärken. I gruppen ingår Gnosjö Konstsmide AB, Gnosjö Klimatprodukter AB och Tenzo AB.