Garo ab - försäljningschef installation

Garo ab - försäljningschef installation

Vi är GARO. Vi är Futuresmart.

Vi rekryterar försäljningschef till vårt viktiga produktområde INSTALLATION.

Du

Vi söker dig med en relevant kommersiell bakgrund och erfarenhet av en liknande befattning. Genom erfarenhet har du en affärsmässig kunskap som gör dig trygg och säker i förhandlingar och avtalsdiskussioner. Du är en god ledare med dokumenterad framgång i ditt ledarskap. Du har förmågan att motivera och leda en organisation mot uppsatta mål och förväntningar. Vi är positiva till att du har genomfört utbildning på högskolenivå med en passande inriktning för tjänsten, men vi värdesätter även dokumenterad yrkeserfarenhet.

Precis som oss är du tekniskt intresserad. Vi gillar teknik! Men framförallt har du egenskaperna som gör att du kommer trivas i rollen och hos oss. Du är affärsinriktad och driven med en öppen och social personlighet. Som ledare är du en lagkapten, dvs en beslutsam lagspelare som arbetar målinriktat och prestigelöst. På GARO finns en tydlig entreprenörsanda, vi tror du har samma anda, vi är nyfikna och gillar utmaningar som utvecklar oss varje dag.

Uppdraget

Installation omfattar normprogram, mätarskåp, mätartavlor och block, eluttag för bilparkeringar, brytare, CEE-uttag m m. Organisationen består idag av 7 distriktschefer och 2 Key Account säljare samt 4 personer i kundsupport. Försäljningen bedrivs genom grossister. Försäljningschefens uppdrag är att bibehålla och utveckla befintliga affärsrelationer och hitta nya affärsmöjligheter inom branschsegment som kan vara aktuella för GARO Installations produkter. Rollen innebär att du leder och stöttar organisationen i det dagliga arbete. Du har delegerat ansvar att planera och driva försäljningen och utvecklingen av produktområdet. Operativt genomför du strategiskt viktiga kundbesök och deltar i avtalsrelaterade möten som genomförs tillsammans med GARO´s Försäljnings- och Marknadsdirektör.

Ansvar:
 • Att driva försäljningen hos GARO AB för produktområdet installation.
 • För distriktscheferna, Key Account och kundsupport installation.
 • Att genomföra säljmöte, distrikts- och säljplanering.
 • Att försäljningsavdelningen tillämpar och följer kvalitets- och miljöledningssystemet.
 • För prissättning och prognoser installationsprodukter.
 • För utvalda kunder.
 • Att ha medarbetar- och lönesamtal.
 • Försäljnings- och kostnadsbudget för produktområdet.
 • Delta i kampanj- och mässplanering.
 • Delta i produktråd installation.
 • Delta på mässor (Elfack, EasyFairs och utvalda lokala event).
Som försäljningschef bidrar du i det strategiska arbetet inom försäljning, det innebär utveckling av digitala verktyg, processer i affärssystem och utveckling av CRM. Du ingår i en sälj- och marknadsgrupp med försäljningschefer från bolagets övriga produktområden. Du rapporterar till GARO´s Försäljnings- och Marknadsdirektör.

Låter detta som utmaning du söker? Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringen samarbetar GARO AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, tel 0370-302501. Ansök på www.finnvedensaljkraft.se. Sista ansökningsdag är den 5 april, men ansök snarast då vi jobbar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Gnosjö
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 5 apr (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

GARO är ett företag, som under eget varumärke, utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Verksamhet bedrivs i Sverige, Norge, Finland, Irland och Polen och koncernen är organiserad i två affärsområden GARO Sverige, och GARO Övriga marknader. GARO har ett brett sortiment och är marknadsledande inom ett flertal produktområden. Koncernen omsatte 2018 MSEK 900 och har cirka 400 anställda. Huvudkontoret finns i Gnosjö. Affärsidén är att "med fokus på innovation, hållbarhet och design utvecklar GARO lönsamma helhetslösningar för elbranschen".