Blowtech GP AB - EKONOMIANSVARIG som kombinerar ekonomihantverket med strategisk känsla

Blowtech GP AB - EKONOMIANSVARIG som kombinerar ekonomihantverket med strategisk känsla

Med en stark utveckling bygger vi laget vidare för fortsatt framgång i en spännande teknikkoncern.

Vill du vara med och göra skillnad i en nyckelroll hos oss?

Är du en "fena" på ekonomi som vill utveckla ekonomifunktionen och bidra i det strategisk arbetet?

Vi är stolta att tillhöra en spännande teknikkoncern och snart går startskottet för en stor satsning i Gnosjö med renovering. I rollen som Ekonomiansvarig i Gnosjö blir det framförallt viktigt att utveckla rutiner och forma strukturen för effektivt samarbete och rapportering till moderbolaget.

Du har en nyckelroll och arbetets karaktär spänner brett över företagets ekonomifunktion. Det omfattar såväl dagliga rutinuppgifter som strategiskt arbete. Du har t ex hand om löpande bokföring, kund-/leverantörsreskontra, löner (60 personer), skatter, momsredovisning och är stödjande i vissa personaladministrativa frågor. Härutöver upprättar du såväl månads- som årsbokslut och prognoser. Du har ett nära samarbete med VD och rapporterar till fabrikschef och moderbolagets ekonomifunktion.

Vi ser värdet av ett ökat fokus på processorienterade nyckeltal där du blir en viktig medspelare genom ditt intresse och förståelse för produktionsekonomi och controlling. I Kongsvinger finner du en motsvarande ekonomifunktion och ni som kollegor kan samarbeta fritt genom att dela med sig av kunskaper / diskutera olika frågor kring administrativa rutiner, ekonomisk uppföljning mm. Vi arbetar idag i affärssystemet Monitor, Kontek lön samt Excel. Du kommer få en aktiv roll i arbetet att digitalisera och automatisera administrativa processer för framtidens möjligheter.

Beroende på din bakgrund och erfarenhet ser vi gärna att du på sikt tillhör ledningsgruppen.
Personlig utveckling är något vi prioriterar högt!

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande arbete och är utbildad civilekonom eller motsvarande. Vi ser gärna att du har arbetat inom tillverkande industri då vi värderar intresse och kunskaper inom produktionsekonomi högt. Har du tidigare arbetat med rapportering i noterade bolag är detta meriterande. Du trivs i en roll som kräver stor initiativförmåga och du är van vid att arbeta målinriktat och strukturerat. I mötet med andra är du prestigelös och pedagogisk med god förmåga att skapa relationer.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Blowtech med Finnveden Säljkraft. För mer information om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Johan Sandahl tel 072-5250007. Välkommen med din ansökan via www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Gnosjö
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Blowtech är en ledande nordisk aktör inom teknisk formblåsning av plast och producerar komplexa komponenter till fordons- och anläggningsmaskiner samt utrustning inom industri och infrastruktur. Företaget har genom mångårig erfarenhet av formblåsning skapat sig en mycket stark position på framförallt på den nordiska marknaden. Blowtech har produktionsanläggningar i Gnosjö och Kongsvinger och sysselsätter ca 120 personer. På enheten i Gnosjö är vi 60 personer med en omsättning på ca 100 MSEK. www.blowtechgroup.com

Sedan årsskiftet 2017/2018 ingår Blowtech i den börsnoterade industrikoncernen XANO. XANO utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automatiseringsutrustning. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen. www.xano.se