Mattssons i Anderstorp - INKÖPARE med strategiska inslag

Mattssons i Anderstorp - INKÖPARE med strategiska inslag

Mattssons i Anderstorp är inne i en spännande fas där sönerna Emil och Kalle Mattsson har tagit över som VD respektive vice VD efter Ingvar Mattsson, som efter fyrtio år som VD kliver åt sidan för att släppa fram nästa generation. Emil och Kalle har lång erfarenhet av verksamheten och kommer att fortsatt utveckla företaget i familjens anda och bygga vidare på de styrkor som Mattssons har gjort sig kända för genom åren: sin stora marknads- och produktkunskap och ledande logistiklösningar. Som ett av de största privatägda företagen i branschen, med de korta beslutsvägar som detta innebär, kommer Mattssons också i fortsättningen erbjuda sina kunder en svårslagen flexbilitet.

Nu har vi möjligheten att erbjuda, kanske just dig, en spännande utmaning hos oss.

Du får en central plats hos oss och denna roll fokuserar mot de strategiska inslagen men innehåller även stora delar operativa moment. Du blir en del i ett inköpsteam och du rapporterar till inköpschefen. Internt får du ett nära samarbete med olika avdelningar, framförallt inom kvalitet, försäljning och produktion. Med fokus på effektivt, tydligt och respektfullt tillvägagångssätt utvecklar du och söker nya leverantörer. Resor till våra leverantörer i bla. Asien ingår i tjänsten.

Dina prioriterade arbetsuppgifter:
  • Prisförhandlingar och leverantörsavtal
  • Leveransbevakning
  • Marknadsbevakning
Proaktiva idéer och förslag på effektiva rutiner kring inköpsprocessen är alltid välkomna. Vi kommer se till att du får en introduktion anpassad efter just ditt behov,

Vem är du?


Vi söker dig som har erfarenhet från en inköpsroll med strategiska moment, är väl insatt och trygg i en förhandlingsprocess. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund med god förståelse för tillverkningsprocessen. Du är analytiskt lagd samtidigt som det är naturligt för dig att se samband, trender och dra slutsatser, både ur ett helhets- och detaljperspektiv. Eftersom du verkar i en internationell miljö är svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Det är starkt meriterande om du även behärskar det tyska språket.

Framgångsrika och långvariga relationer med våra leverantörer är viktigt för oss, därför värderar vi din förmåga att skapa goda relationer mycket högt!

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Mattssons i Anderstorp AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Sanna Thituson, 073-425 51 11. Du ansöker till tjänsten på www.finnvedensaljkraft.se sista ansökningsdag 21 Januari 2019.
Mer info
Kontaktperson Sanna Thituson
Telefon 0370-30 25 00
Område Gislaved
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 3 feb (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mattssons är idag en av de ledande grossisterna inom området fästelement, med verksamhet i Sverige, Portugal och Kina. Genom dotterbolaget Wulkan erbjuds även egen tillverkning och egna certifierade ytbehandlingslösningar direkt från fabriken i Anderstorp. Totalt är vi 150 anställda och omsätter 250 Mkr. Läs gärna mer på www.mattssons.com.