Export/importsamordnare till en global logistikroll

Export/importsamordnare till en global logistikroll

Hestrahandsken

Familjeföretaget HESTRA/Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. HESTRA verkar globalt både inom försäljning och tillverkning. Design, utveckling och materialinköp koordineras vid huvudkontoret i småländska Hestra. Handskarna tillverkas i egna fabriker (Ungern, Kina och Vietnam) och inköp av skinn, tyg, foder och andra material sker över hela världen men med kontroll av kontoret i Hestra. Företaget har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare.

Under 2018 tillverkades cirka 2 miljoner par handskar. Koncernen har 350 årsanställda vara 60 i Sverige och Norge. HESTRA har dotterbolag i USA, Norge, Tyskland, Ungern och Vietnam samt agenter, distributörer och återförsäljare i över 30 länder. Största marknaderna är USA, Skandinavien och alpländerna. Export står för 65-70 %.

För mer info - www.hestragloves.com

Vill du bli vår näste medarbetare? Vi söker till en global logistikroll

Export/importsamordnare

med placering på huvudkontoret i Hestra

Arbetsuppgifterna

Som Export/importsamordnare på HESTRA får du en viktig global logistikroll där du ansvarar för ansökning/bevakning av tillstånd hos Tullverket (företaget är AEO-certifierat). Som tullansvarig har du löpnade kontakt med tullverket för tulldeklarationer samt omvärldsbevakning av handelsavtal.

Logistiken är en viktig del inom HESTRA med stort fokus på export och du blir ytterst ansvarig för upphandling av transporter för sjö- och flygfrakt samt kurir. Vi ser också att du kommer att arbeta med systemutveckling av IT system och anpassningar mellan vårt affärssystem och tullens krav på integrerade lösningar.

Erfarenheten

Vi söker dig med relevant utbildning inom tull, export/import och, eller erfarenhet av liknande arbete. HESTRA kontrollerar stor del av värdekedjan vilket innebär att det är en klar fördel om du har erfarenhet och kunskap om logistik, flöden och inköpsaktiviteter. Då rollen är global behärskar du svenska och engelska i tal och skrift.

Personen

För att lyckas och trivas i rollen är det avgörande att du strukturerad och uppskattar ordning och reda. Då tempot periodvis är högt med tuffa deadlines är det viktigt att du är flexibel, stresstålig och har förmågan att tempoväxla. Du är uthållig, trivs med att arbeta "hands on" och gillar administrativt arbete.

Erbjudandet

HESTRA är ett starkt varumärke och ett anrikt och genuint företag med produkter av mycket hög kvalitet. Du blir en viktig del i ett väl sammansvetsat team där du även har alla möjligheter att utveckla rollen inom givna ramar.

Låter detta intressant är du varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Joakim Skirhammar
Telefon 0702434818
Område Gislaved
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (6 dagar kvar)