Montessorifriskolan Galaxen Gislaved - REKTOR

Montessorifriskolan Galaxen Gislaved - REKTOR

Vill du leda ett kompetent team och med stort mandat fortsätta utveckla vår skola?

Galaxen inspireras av montessoripedagogiken vilken utgår ifrån att barn är nyfikna, fulla av upptäckarglädje och ivriga att prova på nya saker. Grundtankarna för barns utveckling är trygghet, delaktighet och uppmuntran till självständighet. Helhetsperspektivet är av stor betydelse vid inlärningen. Struktur och rutiner är viktiga ledord hos oss, man hjälper varandra och visar hänsyn.

Med denna vision som vägledning driver vi en fristående och icke vinstdrivande förskola och F-9 skola med värdegrund ur montessoripedagogiken. Vi erbjuder en lugn och funktionell skolmiljö med nära samarbete i och mellan de olika årskurserna. Med stort engagemang och pedagogisk kompetens ger vi barnen en utvecklande skolgång och trygg start i livet. Vår skola är lagom stor för att ha en nära kontakt med barn, medarbetare och föräldrar. All personal känner ett gemensamt ansvar för eleverna under hela skolgången och alla är delaktiga i det samlade resultatet när de går ut grundskolan.

Ditt uppdrag

Huvudsakligt uppdrag som rektorhos oss:
 • Leda och ansvara för arbetet på skolan enligt skollag, läroplan, övriga styrdokument och genom delegering från styrelse.
 • Driva och utveckla det pedagogiska arbetet och kvalitetsarbetet enligt montessoripedagogikens grundtankar samt ansvara för uppföljning och utvärdering av densamma.
 • Personalansvar, inkluderande exempelvis rekrytering, arbetsmiljö, kompetensutveckling, rehabilitering, utvecklings- och lönesamtal, lönerevision.
 • I nära samarbete med styrelsen ansvara för budget och ekonomi samt att förverkliga de uppsatta målen inom ekonomiska ramar.
 • Ansvar för elevernas arbetsmiljö och att alla elever ges rätt förutsättningar för att uppnå målen enligt läroplanen.
 • Delta vid föreningens styrelsemöten och årsmöte.
 • Kontakt med myndigheter, fackliga organisationer och andra aktörer.
 • Praktiskt stötta upp i det vardagliga arbetet på skolan.
Vem är du?

Du är en relationsskapande och trygg ledare med ett stort hjärta. Du är kreativ och nytänkande men samtidigt analytisk och strategisk. Du har god organisationsförmåga och är en utvecklingsinriktad person som jobbar aktivt och medvetet med kommunikation och information. Du har ett stort personligt engagemang men tar samtidigt ansvar för att bygga strukturer och organisera verksamheten på ett sätt som gör att den inte står och faller med dig som person.Du stimulerar, coachar och motiverar dina medarbetare och ger dem stort ansvar och möjlighet att utvecklas i sina roller.Du skapar förutsättningar för medarbetarnas delaktighet och utveckling.

Vi söker dig som har:
 • Högskoleutbildning motsvarande minst 120 högskolepoäng, gärna med pedagogisk inriktning.Alternativt annan utbildning kompletterat med erfarenhet inom det pedagogiska fältet vilken av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
 • Erfarenhet av personalansvar.
 • Erfarenhet av ekonomi- och/eller budgetansvar.
 • Erfarenhet och/eller intresse och nyfikenhet för montessoripedagogiken.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift.
Erfarenhet av att driva projekt och förändringsprocesser är meriterande.

Saknas rektorsutbildning ska sådan utbildning inledas i samband med anställningens tillträdande.

Vi lägger stor vikt vid att dina personliga egenskaper överensstämmer med vår värdegrund.

Om montessoriskolan Galaxen

Skolan, som grundades 1994, drivs som en ekonomisk förening och ägs av medlemmarna, vilka främst består av vårdnadshavare och medarbetare på skolan. Föreningens styrelse är skolans huvudman. Skolan har i dagsläget plats för 100 elever från F-9 samt 20 barn på förskolan. Utöver detta bedriver vi fritidsverksamhet. Vi har 25 kunniga medarbetare på skolan.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar VD-avtal för denna tjänst. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag från polisens belastningsregister.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Säljkraft AB som rekryteringspartner. Ansök på www.finnvedensaljkraft.se.

Välkommen med din ansökan!

För frågor om tjänsten vänligen kontakta ordförande Niclas Palmgren på 070-6610111.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Gislaved
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om montessoriskolan Galaxen

Skolan, som grundades 1994, drivs som en ekonomisk förening och ägs av medlemmarna, vilka främst består av vårdnadshavare och medarbetare på skolan. Föreningens styrelse är skolans huvudman. Skolan har i dagsläget plats för 100 elever från F-9 samt 20 barn på förskolan. Utöver detta bedriver vi fritidsverksamhet. Vi har 25 kunniga medarbetare på skolan.