Logistikchef till Axjo Plastic i Gislaved

Logistikchef till Axjo Plastic i Gislaved

Axjo Plastic AB är en av Europas ledande tillverkare av emballage för bl.a., kabel, tråd och profiler. Företaget har sitt huvudkontor i Gislaved, där den största verksamheten finns. Gruppen omfattar även bolag i USA, Kina, Portugal, Tyskland, Estland och Finland.

Totalt tillverkar vi över 14 miljoner kabeltrummor i plast per år med en exportandel på över 90%. Logistiken för hela koncernen hanteras till största delen från Gislaved.

Företaget har under de senaste åren haft en kraftig expansion och står nu inför nybyggnation av ett höglager och inför detta söker vi en ny logistikchef.

Dina utmaningar som logistikchef innebär att du har huvudansvaret för företagets transporter från Gislaved. Du ansvarar för att boka, koordinera och effektivisera våra transporter både in- och utifrån verksamheten. Du har också ansvaret för att införa ett mer automatiserat logistikflöde tillsammans med vår COO och produktionschef.

I arbetet ingår upphandling av transporter samt koordination av avtalen inom koncernen. Ditt arbete innefattar också ansvar för internflödena mellan våra fabriker i Europa och USA.

Du rapporterar direkt till VD och deltar i den centrala arbetsgruppen med syfte att effektivisera och förbättra verksamheten, där du har ansvar för implementering av nya arbetssätt i samband med nybyggnationen av lager och produktionsytor för framtida tillväxt.

Vi söker dig som:
  • har utbildning inom logistik eller ett antal års erfarenhet
  • har vana att bygga system och kan tänka utanför boxen
  • är lösningsorienterad, noggrann och strukturerad
  • har god förmåga att leda, samarbeta samt har ett helhetsperspektiv i ditt arbete
  • har god kommunikativ förmåga både internt och externt
  • har goda kunskaper i svenska och engelska. Tyska är meriterande.

Vi erbjuder dig:
  • en tillsvidareanställning med stationering i Gislaved
  • en stimulerande tjänst med hög grad av eget ansvar och utmanande arbetsuppgifter
  • en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar
  • möjligheten att växa i ett tillväxtföretag med spännande framtidsutsikter.

Sista ansökningsdag är den 8/6. Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Ansökan skickar du till:
Helene Alklid
Quality and HR Manager
+46 (0)371-58 67 39
helene.alklid@axjo.com
Mer info
Område Gislaved
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.axjo.com
Sista ansökningsdag 21 juli (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Axjo är en tillverkande svensk plastindustri som grundades 1945. I ett tidigt skede identifierade vi plast som ett potentiellt material för runt emballage och idag är vi ledande tillverkare av trummor och spolar i 100% återvunnet material. Vi har etablerat ett långsiktigt samarbete med ett antal globala företag som använder våra lösningar i sin produktion.