Axjo group - ekonomiassistent

Axjo group - ekonomiassistent

Axjo Group växer och behöver stärka ekonomifunktionen i företagsgruppen med en strukturerad ekonomiassistent. Bolaget befinner sig i en spännande tillväxtresa och du kommer att få hantera fler bolag i koncernen Axjo Group men ditt huvudfokus kommer vara mot Windak Group.

Windak - en världsledande producent av maskiner för kabelindustrin. Efter ett framgångrikt samarbete under många år förvärvades bolaget 2018 av Axjo för att agera ännu starkare som aktör på marknaden och kunna erbjuda en innovativ helhetslösning för kund.

Genom detta förvärv flyttar man delar av organisationen till Gislaved/Anderstorp och bygger en helt ny produktionsenhet lokalt. Windak har även produktion i Estland och säljorganisationer som verkar i USA och Australien. Din placering är i Gislaved på Axjo's huvudkontor där du för ett nära samarbete med Ekonomichef och övriga kollegor inom ekonomiområdet.

De prioriterade arbetsuppgifterna kan sammanfattas som följer;
  • Orderläggning
  • Fakturering
  • Registrering av leverantörsfakturor
  • Registrering av in- och utbetalningar
  • Löpande redovisning (grundläggande)
  • Momsredovisning
  • Deltagande i månads-/årsbokslut
  • Rapportering till myndigheter
Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du även erfarenhet av lönehantering är det en fördel. Du förstår vikten av att agera serviceinriktat mot kollegor såväl som kunder och leverantörer. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, effektiv och noggrann. Du är trygg i din roll som ekonomiassistent och trivs att samarbeta med andra, men kan även vara självständig och driva ditt arbete framåt. Du har goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i affärssystem, idag används Pyramid och Monitor. Behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.


Kontaktperson


I denna rekrytering samarbetar Axjo AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvariga rekryterare är Sanna Thituson, 073-425 51 11 och Anna Andersson, 072-549 03 00. Ansök och läs mer på www.finnvedensaljkraft.se. Sista ansökningsdag är 20 september 2018. Djupintervjuer kommer genomföras direkt av Axjo.
Mer info
Kontaktperson Anna Andersson
Email Mejla Anna Andersson
Område Gislaved
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 20 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

AXJO Group är en växande bolagskoncern inom emballage för kabel- och fiberindustrin med 5 hel- och delägda dotterbolag; Axjo Plastic AB, Axjo America Inc, ERS Group, Windak Group, Reelab AB alla med säte i Gislaved. Gruppen erbjuder tillsammans unika helhetslösningar med innovation, effektivitet och hållbarhet i fokus. Verksamheten startades 1945 och har idag 154 anställda fördelade på 5 länder och en omsättning på cirka 370 MSEK.

Koncernens verksamhet består idag av:
- Modern och högautomatiserad produktion av emballageprodukter för kabelindustrin
- Returhantering av kabeltrummor genom ett egenutvecklad app
- Tillverkning av maskinlösningar för hantering och förpackning av kabel, wire och slang
- Tillverkning och trading av återvunna plastmaterial

Läs gärna mer på www.axjo.com och www.windakgroup.com.