AXJO Group - EKONOMICHEF till Windak Group

AXJO Group - EKONOMICHEF till Windak Group

Windak - en världsledande producent av maskiner för kabelindustrin. Efter ett framgångrikt samarbete under många år förvärvades bolaget 2018 av Axjo för att agera ännu starkare som aktör på marknaden och kunna erbjuda en innovativ helhetslösning för kund.

Genom detta förvärv flyttar man delar av organisationen till Gislaved/Anderstorp och bygger en helt ny produktionsenhet lokalt. Windak har även produktion i Estland och säljorganisationer som verkar i USA och Australien.

Du välkomnas in i en koncern med en spännande tillväxtresa framför sig. Som Ekonomichef för Windak Group blir det initalt viktigt att sätta rutiner och forma strukturen för effektivt samarbete och rapportering till moderbolaget Axjo.

I denna roll har du det övergripande ansvaret för ekonomistyrningens funktioner i hela Windak Group och du deltar i både ledningsgrupp samt styrelse där du delger viktig ekonomisk information. Din placering är i Gislaved på Axjo's huvudkontor där du för ett nära samarbete med CFO för Axjo och får stöd i det löpande arbetet av ekonomiassistent.

De prioriterade arbetsuppgifterna kan sammanfattas som följer;
 • Redovisning (den del som inte ekonomiassistent gör)
 • Månads- och årsbokslut
 • Budget
 • Valutahantering
 • Analyser
 • Koncernsammanställningar
 • Likviditetsplanering i Windak AB och koncern.
 • Rapportering till myndigheter
 • System-/strukturutveckling
 • Medverkar i kalkylering/efterkalkyler
 • Drivande i implementering av Monitor affärsystem

Vem är du?

Vi ser gärna att du är utbildad civilekonom och/eller har ett antal års erfarenhet från en liknande roll. Dina intressen och kunskaper inom det tekniska området kopplat till produktionsekonomi värderar vi högt. Tjänstens internationella karaktär kräver goda kunskaper i engelska.

Du är van att arbeta självständigt med ett flexibelt förhållningssätt, där ständiga förbättringar är viktigt. Du trivs i en roll som kräver stor initiativförmåga och du är van vid att arbeta målinriktat och strukturerat. I mötet med andra är du prestigelös och vi värderar ett noggrant och serviceinriktat arbetssätt både med interna och externa kontakter.

Du har god vana av att arbeta i affärsystem och i Office-program.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Windak AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvariga rekryterare är Sanna Thituson, 073-425 51 11 och Anna Andersson 072-549 03 00. Ansök och läs mer på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Anna Andersson
Email Mejla Anna Andersson
Område Gislaved
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 12 okt (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AXJO Group är en växande bolagskoncern inom emballage för kabel- och fiberindustrin med 5 hel- och delägda dotterbolag; Axjo Plastic AB, Axjo America Inc, ERS Group, Windak Group, Reelab AB alla med säte i Gislaved. Gruppen erbjuder tillsammans unika helhetslösningar med innovation, effektivitet och hållbarhet i fokus. Verksamheten startades 1945 och har idag 154 anställda fördelade på 5 länder och en omsättning på cirka 370 MSEK.

Koncernens verksamhet består idag av:
- Modern och högautomatiserad produktion av emballageprodukter för kabelindustrin
- Returhantering av kabeltrummor genom ett egenutvecklad app
- Tillverkning av maskinlösningar för hantering och förpackning av kabel, wire och slang
- Tillverkning och trading av återvunna plastmaterial

Läs gärna mer på www.axjo.com och www.windakgroup.com.