Specialist elkraft - fordon och elkraftmodellering

Specialist elkraft - fordon och elkraftmodellering

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem?

Som specialist elkraft med inriktning fordon och elkraftmodellering får du arbeta tillsammans med en kompetent grupp specialister inom kraftsystem. Du arbetar tillsammans i projekt med andra specialister och konsulter med huvudsakliga arbetsuppgifter inom analys och utredning. Du kommer att arbeta med kraftsystemfrågor i allmänhet men även mer specifikt med fordonsfrågor.

Tänkbara arbetsuppgifter:
 • expertstöd i järnvägsfordonsfrågor
 • utredningsarbete med avseende på järnvägsfordons funktion, interaktion kraftsystem mot fordon
 • förvalta och ta fram kravdokument och regelverk kopplat till järnvägsanläggningen
 • att vara elkrafts drivande kraft i uppbyggandet av en teknisk plattform för järnvägssystemet som innehåller arbete med strategier, modellering, utveckling och standardisering.
 • delta i arbetet med att ta fram elkraftsmodeller för digital tvilling av järnvägssystemet
Rollen innebär både ansvar för och deltagande i interna och externa arbetsgrupper och platsbesök på anläggningar inom Sverige och Europa. Du kommer att tillhöra sektionen System, en av fyra sektioner i enheten Elkraft. Vi står inför spännande utmaningar med behov av förstärkning och förnyelse av Trafikverkets kraftförsörjningsanläggningar. Vi behöver nya lösningar och system för framtidens infrastruktur, till exempel för höghastighetsjärnvägen och elvägar.

Kvalifikationer
Vem är du?

Trafikverket vill vara drivande inom digitalisering och därav ser vi att du har ett starkt engagemang kring hur digitalisering kan utveckla verksamheten samt har lätt för att engagera och skapa förståelse för den gemensamma målbilden. Du har en god problemlösningsförmåga och driver arbetet framåt. I rollen har du många kontakter, både internt och externt, därav ser vi att det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som:
 • har civilingenjörsexamen inom teknikområdet elkraft alternativt annan högskoleutbildning i kombination med aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • har aktuell arbetslivserfarenhet inom elkraftsystem på järnvägsfordon
 • har arbetslivserfarenhet av krav och regelverk
 • har arbetslivserfarenhet av digitalisering eller modelleringsarbete
 • har god förmåga i svenska språket i tal och skrift
Vi ser gärna att du:
 • har arbetslivserfarenhet av modellering av tågmodeller för kraftsystemstudier
 • har arbetslivserfarenhet av kraftsystemsimuleringar
 • har arbetslivserfarenhet av digitalisering av krav
 • har arbetslivserfarenhet av 3D modellering
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ML2

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-24

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Sand
0101242680

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Henrik Sand
Telefon 0101242680
Område
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.