Inbound Marketing Specialist till PLAYipp!

Inbound Marketing Specialist till PLAYipp!

Tror du, precis som vi, att väl genomtänkt digital marknadsföring är nyckeln till långsiktig framgång? Har du dessutom förmågan att attrahera och engagera målgrupper genom ett förstklassigt riktat innehåll så kan detta vara rollen för dig! Vi jobbar med löpande urval så sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Inbound Marketing Specialist till PLAYipp. De växer så det knakar och behöver nu utöka med en medarbetare som kan utveckla den digitala marknadsförings- och kommunikationsstrategin. PLAYipp är ett innovativt svenskt företag med huvudkontor i Gävle. De har på tio år utvecklats från att vara ett litet lokalt företag till att nu vara en spelare på den internationella marknaden när det kommer till informationslösningar. På PLAYipp arbetar idag 32 stycken medarbetare och hos dem erbjuds du att följa med på en rolig och stimulerande resa i en fantastisk arbetsmiljö där beslutsvägarna är korta och kulturen präglas av engagemang, gemenskap och utveckling!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos PLAYipp.

Arbetsuppgifter

I rollen som Inbound Marketing Specialist kommer du att marknadsföra PLAYipp's varumärke på befintliga och nya marknader och arbeta fram träffsäker digital kommunikation som attraherar olika målgrupper. Genom det nya CRM-systemet Upsales kommer du att arbeta med att generera och värma leads till kunder.

Du kommer exempelvis att:
 • Planera, genomföra och följa upp digitala kampanjer, optimera sökningar, utveckla och genomföra aktiviteter för att driva webbtrafik och analysera resultat
 • Arbeta med målgrupper, retargeting, A/B-testning, analys och uppföljning för att optimera kanaler och kampanjer
 • Ansvara för att trafiken och konverteringen på webbplatsen leder till en ökad försäljning
Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning inom marknadsföring/kommunikation eller datavetenskap
 • Har minst två års erfarenhet av att arbeta med digital annonsering och uppföljning
 • Har goda erfarenheter av att arbeta med SEO och uppföljning i Analytics samt med SEM kampanjer och Adwords
 • Är obehindrad i både svenska och engelska i tal och skrift då content förekommer på båda språken
Som person är du problemlösande med förmågan att göra analyser, ta fram rekommendationer, förbättringar och direkt implementera detta i kampanjer och dagligt arbete. Du har en förmåga att anpassa din kommunikation till situation och målgrupp och kan kommunicera dina insikter och kunskaper vidare till andra. Du har lätt för att ställa om och trivs i en roll där du får vara drivande och ta egna initiativ och kommer gärna med idéer och förslag på nya arbetssätt. Du tar ansvar för såväl dina egna som organisationens mål, och motiveras av att tillsammans med dina kollegor nå framgång.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placeringsort: Gävle
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och PLAYipps önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PLAYipp är ett utvecklingsföretag som skapar informationslösningar där information sprids via digitala skärmar och smartphones. Idag använder alltifrån internationella företag till mindre organisationer PLAYipp som en del i sin kommunikation. Med PLAYipp skapar kunder på bästa sätt en effektiv medarbetarkommunikation inom företaget som stärker deras företagskultur och ökar medarbetarens engagemang. PLAYipp jobbar mot en global marknad, och är ett företag med 32 stycken anställda med huvudkontor i Gävle.