Hoppa till innehåll
Gävle Församling logotyp

Krematorievaktmästare

Svenska kyrkan i Gävle söker krematorievaktmästare till kyrkogårdsenheten

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar – som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i.

Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.

Om tjänsten

Som krematorievaktmästare utför du kremationer liksom underhåll och service av kremationsugn. Du sköter kapelltjänst, gravsättningar och mottagande samt utlämning av kistor och urnor. Uppdraget har administrativa inslag såsom arbete med kremationsjournal, kontakt med begravningsbyråer och information till studiebesök. Med din kompetens möter du varje vecka människor i en utsatt situation där en anhörig har gått bort.

Totalt arbetar fyra personer på krematoriet, två krematorievaktmästare, en krematorievaktmästare/städ samt en krematorieföreståndare tillika närmaste chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om, och har erfarenhet av, att möta människor och har en serviceinriktad inställning och har förmågan att respektfullt bemöta dina medmänniskor. Då viktiga moment i tjänsten är administrativa krävs att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet samt vana av administrativt arbete.

Du är tekniskt intresserad och har lägst en gymnasial utbildning. Har du dessutom en krematorieteknisk eller teknisk utbildning, gärna med inriktning mot styr och reglerteknik, ser vi det som meriterande.

Erfarenhet från vården alternativt begravningsbranschen, då företrädesvis ifrån kyrkogård och kapell, är även det meriterande. Du ska ha B-körkort och kan uttrycka dig väl i svenska språket, såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Du kan arbeta strukturerat men med flexibilitet och trivs med att arbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Du är en van administratör och det faller sig naturligt för dig att dokumentera och planera i ditt arbete. Givetvis har du en stark vilja att utvecklas i ditt yrke. Då du kommer att arbeta i vår kontext är det viktigt att du har en förmåga att respektfullt bemöta dina medmänniskor i svåra situationer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättningen av denna tjänst.

Omfattning

Heltid

Tillsvidareanställning

Provanställning kan komma att tillämpas

Övrigt

Du är placerad inom kyrkogårdsenheten och din tjänstgöring utgår ifrån krematoriet.

Upplysningar lämnas av Krematorieföreståndare Linda Gavell, 026 – 17 05 15, epost linda.gavell@svenskakyrkan.se
Kyrkogårdschef Roger Bergel, 026-17 05 09, epost roger.bergel@svenskakyrkan.se

Så ansöker du

Sista ansökningsdag är 26 mars
Skicka din ansökan till Gävle församling gavle.forsamling@svenskakyrkan.se
Märk ansökan med F-2023-25

Rekryteringsprocess:

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval varav tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson
Krematorieföreståndare Linda Gavell
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
26 mars 2023 (-1 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många - anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar - som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.