Hoppa till innehåll
Gävle Energi AB logotyp

Vi söker en projektingenjör till Elnät

Om jobbet

Till vår planeringsavdelning på Elnät söker vi nu en projektingenjör som kommer att jobba med nyanslutningar till vårt elnät. Planeringsavdelningen är en resurs som ansvarar för den kort- och långsiktiga planeringen av elnätet. Resurserna innefattar projektledning, projektering, utredningar, nätplanering samt nyanslutning. Den består personellt av projektledare, projektingenjörer, elkonstruktörer samt nätplanerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med anslutningar till bostäder såväl som till industrier och övriga verksamheter. Det blir också frågan om anslutning av elproduktionsanläggningar inkl. mikroproduktion. Du kommer att ansvara för projektering inom affärsområdet vid nyanslutning, investering och reinvestering.

Du deltar i projekt i första hand som projektmedlem men kan även vara som delprojektledare och självständigt driva utredningar kopplade till anslutningar. Analys, dokumentering, tekniska samt ekonomiska beräkningar och uppföljningar ingår i arbetet. Vid behov leda uppdrag och utvecklingsprojekt i enlighet med Gävle Energis projektmodell, samt omvärldsbevaka inom ansvarsområdet.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning- eller gymnasial utbildning med inriktning mot elkraft/energi eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från elbranschen.

Du har en utpräglad servicekänsla och har en god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt.

Körkort B är ett krav.

Övriga upplysningar om tjänsten

Teddy Hjelm, Planeringschef Elnät, 026-17 85 44.

Fackliga organisationer

Sveriges Ingenjörer, SEKO, Vision och SACO. Representanter nås på tfn. 026-17 85 00 (vxl).

Ansökan

Ansökan via vår webbplats under Lediga jobb, senast den 10/4. Vi tillämpar provanställning.
Mer info
Kontaktperson
Teddy Hjelm
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 apr. 2023 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle Energi fick år 2022 utmärkelsen Excellent arbetsgivare och tillhör därmed de topp 10 % bästa arbetsgivarna i landet när det gäller jämställdhet och att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder en trygg arbetsplats med goda anställningsvillkor och förmåner. Hos oss finns möjlighet att göra karriär inom en högaktuell bransch där vi tillsammans med våra kunder och partners tar fram hållbara energilösningar för framtiden. Vi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, fjärrvärme, fjärrkyla, fiber och energitjänster. Våra över 240 engagerade medarbetare arbetar för att fullfölja vårt uppdrag att göra Gävle till en av Sveriges bästa städer att bo och verka i. Vi gör det genom att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare