Vi söker en driftingenjör till Elnät

Vi söker en driftingenjör till Elnät

Om jobbet

Till vårt affärsområde elnät söker vi nu en driftingenjör inom el för att hjälpa oss bibehålla och stärka ett av Sveriges mest driftsäkra elnät.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för driftplanering, driftövervakning och driftoptimering. Detta innebär att du tar fram avbrottsstatistik, följer upp störningar och jobbar med selektivitetsplaner. Du kommer att agera som driftledare och även gå in och vara avlösare till driftcentralen.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med några års erfarenhet från elbranschen och som har högskoleutbildning inom elkraft eller har motsvarande erfarenhet.

Som person är du lösningsorienterad, ansvarsfull och har en god samarbetsförmåga.

Körkort B är ett krav.

Övriga upplysningar om tjänsten
Hans Ädel, Driftchef Elnät, 026-17 86 01.

Fackliga organisationer
Sveriges Ingenjörer, SEKO, Vision och SACO. Representanter nås på tfn. 026-17 85 00 (vxl).

Ansökan
Ansökan via vår webbplats under Lediga jobb, senast den 10/4. Vi tillämpar provanställning.
Mer info
Kontaktperson Hans Ädel
Telefon 026-17 86 01
Område Gävle
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.gavleenergi.se/
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gävle Energi fick år 2022 utmärkelsen Excellent arbetsgivare och tillhör därmed de topp 10 % bästa arbetsgivarna i landet när det gäller jämställdhet och att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder en trygg arbetsplats med goda anställningsvillkor och förmåner. Hos oss finns möjlighet att göra karriär inom en högaktuell bransch där vi tillsammans med våra kunder och partners tar fram hållbara energilösningar för framtiden. Vi har i dag ett heltäckande erbjudande inom el, fjärrvärme, fjärrkyla, fiber och energitjänster. Våra över 240 engagerade medarbetare arbetar för att fullfölja vårt uppdrag att göra Gävle till en av Sveriges bästa städer att bo och verka i. Vi gör det genom att kombinera affärsmässig tillväxt, utveckling och lönsamhet med långsiktig samhällsnytta. Gävle Energi ägs av Gävle kommun och omsätter över en miljard kronor.