Hoppa till innehåll
Cibes Lift Group logotyp

Group Finance Director till Cibes Lift Group AB

Ansök nu
Har du erfarenhet av både redovisning, controlling och är du en bra ledare?
Vill du vara med på en förändringsresa i ett bolag med stark tillväxt?
Trivs du i internationella verksamheter?
Då kan du vara den Group Finance Director vi söker till Cibes Lift Group AB!

Malin Wadsby, CFO: "För att vi ska kunna fortsätta vår tillväxtresa är Group finance en av nyckelfunktionerna som för samman vår decentraliserade organisation och genom framåtlutad analys och rapportering stöttar vi kontinuerligt förbättrad prestation i vår affär."

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Bolagets tillväxt-takt ger dig möjlighet att skapa rollen tillsammans med övriga. Cibes verksamhet finns i Gävle och det är därför en fördel om du bor i regionen. Men det kan även fungera för dig som bor på annan ort och kan pendla till Gävle ett par dagar per vecka. Cibes är flexibla avseende olika upplägg.
Du kommer ingå i en internationell koncern som är förvärvsdriven och har en mycket god tillväxt.
Detta innebär att det händer mycket på Cibes och du stimuleras av en föränderlig miljö.

Beskrivning av tjänsten

Som Group Finance Director ansvarar du för två enheter med totalt sju medarbetare, Business Control med tre medarbetare och Financial Control med fyra. Du rapporterar till CFO.
Du har det övergripande ansvaret för att leda och utveckla gruppen och på så vis skapa en effektiv och kvalitetssäkrad funktion.

Exempel på ansvarområden:
  • Management rapportering och analys till ledning, styrelse och ägare
  • Övergripande ansvar för årsredovisning och kvartalsrapportering
  • Budget och prognos
  • Delaktig i förvärvsfrågor och integration av förvärvade bolag
  • Arbete med ständiga förbättringar
  • Utveckling av medarbetare och processer
  • Diverse koncernövergripande projekt
  • Ad hoc-uppgifter
Vem är du?

Du har en högskoleutbildning med inriktning ekonomi och du har tidigare erfarenhet av liknande roller.
Eftersom du kommer ha mycket kontakter både inom Sverige och internationellt är det viktigt att du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Du är en van användare av Excel, olika BI-verktyg och affärssystem.

Eftersom tjänsten innehåller personalansvar ser vi gärna att du har dokumenterad erfarenhet av personalledning. Det är viktigt att du kan engagera och motivera dina medarbetare.
Som person är du driven, analytisk och kommunikativ. Du kan se samband och dra slutsatser och du har en god förmåga att se både detaljer och helheter.
Det mest viktiga är din inställning och motivation till att bidra och att få verksamheten att fortsätta utvecklas framåt.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Cibes Lift Group AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, telefon 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson
Anders Zetterlund
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 juni 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Cibes Lift Group är en av världens ledande tillverkare av utrymmeseffektiva, designade hisslösningar av högsta kvalitet. Produkterna är anpassade för den offentliga, kommersiella och privata marknaden. Försäljning, installation och underhåll tillhandahålls av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor i Gävle och har 1500 anställda, ett distributionsnätverk i över 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Omsättningen 2022 uppgick till 2,8 miljarder SEK och företaget har vuxit snabbt under de senaste åren.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare