Hoppa till innehåll
Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering logotyp

Enhetschef Ekonomi - Sandviken

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
- du driver utvecklingen och chefsstödet av ekonomiarbetet

Uppdraget:

Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun erbjuder ett varierat och komplext ekonomichefsuppdrag tillsammans med ett team av tre förvaltningsekonomer. Uppgiften är allt från på budget, redovisning och uppföljning till analyser, och strategiska frågor för att skapa goda beslutsunderlag.

Omvärlden och våra verksamheter är i ständig förändring och i din funktion har du ett viktigt uppdrag att utveckla, koordinera och driva mål- och ekonomistyrningsprocesserna. Tillsammans med Förvaltningschefen medverkar du vid Kunskapsnämnden möten.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • arbete med budget, rådgivning och stöd i ett nära samarbete med rektorer, biträdande rektorer och övriga chefer.
  • genomför uppföljningar och prognoser kopplat till månadsuppföljningar, delårsbokslut och årsredovisning.
  • genomför, samordnar och presenterar utredningar, uppföljningar och analyser på ett pedagogiskt sätt.
  • initierar och leder processer för utveckling och arbetar pedagogiskt med ökade kunskaper inom ekonomistyrning.
Du rapporterar till Förvaltningschefen och ingår i Kunskapsförvaltningens ledningsgrupp. Du har budget-, personal- och verksamhetsansvar för ekonomienheten.

Vad söker vi hos dig?

Vi söker dig som har förmågan och gärna erfarenheten av att leda ett team av ekonomer. Det är fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av ekonomiuppdrag inom politiskt styrda organisationer och utbildningsverksamhet, vilket har gett dig kunskap och insikter om deras komplexitet.

Ditt ledarskap kännetecknas av en coachande stil; du inspirerar och främjar engagemang, och du inser betydelsen av att bygga långvariga och utvecklande relationer. Du arbetar metodiskt och strukturerat med strategisk förmåga. Du är pedagogisk och en tydlig lagspelare som ser lösningarna.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Rollen ger möjlighet till distansarbete när verksamheten så tillåter.

Välkommen att bidra till Sandvikens utbildningsutveckling!
Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

I Kunskapsförvaltningen innefattar två förskoleområden, tre grundskoleområden samt en gymnasieskola. Varje område och gymnasieskolan har en rektor samt flertalet biträdande rektorer underställt. Förvaltningen har ca 1 400 anställda varav ca 60 chefer, samt ca 45 skolenheter.

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas. www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner
  • semesterväxling
  • årsarbetstid
  • friskvårdsbidrag
  • hälsofrämjande aktiviteter
  • extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen