Områdeschef Chaufförer

Områdeschef Chaufförer

Om tjänsten

Som områdeschef chaufförer i område mitt har du personalansvaret för en grupp på cirka 25 chaufförer inom ett geografiskt område där det ingår att identifiera behov, samordna, effektivisera och utveckla verksamheten. Som personalansvarig ansvarar du för att lagar, regler och föreskrifter som finns inom arbetsmiljöområdet efterlevs.

Resor ingår i tjänsten och du är placerad på Wibax depå i Skutskär.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
  • Planering och rekrytering av personalresurser, både kort- och långsiktig planering av bemanning och schemaläggning av chaufförer, där målet är en effektiv resursplanering.
  • Håller i medarbetarträffar och övriga möten inom ansvarsområdet.
  • Samverkar med depåorganisationen, HR och andra avdelningar, samt arbetstagarrepresentanter.
  • Bevakar, följer upp och rapporterar avvikelser, framför allt internt.
  • Bevakar och följer upp utbildningsbehov och utbildningsplanering för chaufförer.
  • Administration som tillhör arbetsuppgifterna och övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter kopplat till personalansvar.
Din bakgrund
  • Har flerårig erfarenhet som ledare.
  • Kommer från en liknande verksamhet inom logistikbranschen eller har varit personalansvarig för kollektivanställd personal inom annan verksamhet, till exempel inom industrin eller bemanningsbranschen.
  • Har goda kunskaper i MS Office
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Vem vi söker

Rollen ställer krav på självständighet, driv och egen initiativförmåga. Till din hjälp har du givetvis stöttning av kollegor, andra områdeschefer, transportplanerare och din närmsta chef. Vidare ser vi att du är en kommunikativ och trygg ledare som ser samarbete som en framgångsfaktor för att uppnå långsiktiga resultat.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi Balkefors & Ponsiluoma chefsrekrytering AB. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Ylva Ponsiluoma på telefon 073-343 40 26.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://balkefors-ponsiluoma.se/
Sista ansökningsdag 21 jan 2023 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wibax - en hållbar kemikalieleverantör

Wibax är ett familjeägt bolag som drivs av utveckling och att kombinera lönsamhet med hållbarhet. Om du vill arbeta för en växande organisation med en härlig entreprenöriell framåtanda, korta beslutsled och i en roll där du får möjlighet att påverka, då är denna tjänst något för dig. Vi söker en stabil och trygg ledare som vill skapa god kemi med oss! Välkommen med din ansökan!

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund - och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag i Sverige, Wibax Logistics AB, med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.