Vy Tåg söker trafikplanerare till huvudkontoret i Gävle

Vy Tåg söker trafikplanerare till huvudkontoret i Gävle

Vi söker trafikplanerare till huvudkontoret i
Gävle


Har du erfarenhet från transportbranschen alternativt en kundnära planeringsorganisation och letar efter ett utmanande arbete med stora utvecklingsmöjligheter?

Som trafikplanerare arbetar du nära verksamheten och har en viktig funktion i ett företag med korta beslutsvägar. Du kommer att ansvara för hela tågplaneprocessen och i huvudsak arbeta med trafik och omloppsplanering. Som trafikplanerare tar du fram attraktiva och kundorienterade tidtabeller i samverkan med våra uppdragsgivare.

Du blir även en viktig del i vår
trafikledningsorganisation som är under utveckling vad gäller rutiner, processer och arbetsmetoder


Som trafikplanerare
är du en viktig kugge för att verksamheten ska få förutsättningar att lyckas med uppdraget att leverera en enkel, pålitlig och angenäm resa till våra kunder. Du blir en viktig del i vår planeringsorganisation som tillsammans med våra uppdragsgivare försöker hitta lösningar på utmaningar i kapacitetsplanering och effektivitet.

Ansvar och insatser

Som trafikplanerare har du bland
annat ansvar för,

tåglägesbeställning

trafikplanering och omloppskonstruktion

driftinstruktioner, banarbeten och
driftmeddelanden

samarbeta med våra beställare, trafikverket och övriga intressenter

arbeta med ständiga förbättringar och utveckla processer

planera och utveckla arbetsmetoder för att de operativa resurserna och infrastrukturen utnyttjas effektivt

intern och extern kommunikation

uppföljningar

Du kan...

Vi söker dig som
har en universitets –eller högskoleexamen med inriktning logistik, ekonomi, transportbransch eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

har flerårig erfarenhet av arbete med liknande frågor, exempelvis planering, logistik eller försäljning ifrån transportsektorn eller annan verksamhet

har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

har goda kunskaper i presentationsteknik

Du är en trygg
person, gärna med flera års erfarenhet från en operativ verksamhet alternativt en kundnära organisation eller liknande. Uppdraget förutsätter att du är initiativrik och framåtriktad och har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt, varför vi ser att du är tydlig, strukturerad och målinriktad.

Du är...

För att
trivas på Vy tåg och för att vara framgångsrik i rollen som trafikplanerare är du prestigelös, självständig, flexibel och orädd. Du trivs att arbeta självständigt, ta egna initiativ och är proaktiv. Du har en stark drivkraft att få saker gjorda. Social kompetens och god kommunikativ förmåga i tal och skrift är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor såväl internt som externt.
Som person är det viktigt att du har lätt för att se helheten och agerar utifrån företagets och kundens bästa. . Du är affärsorienterad och drivs av att optimera värdet i företaget och har ett säkerhets och kundperspektiv i alla dina åtagande.

Geografisk placering/resor

Din placeringsort är vid vårt
huvudkontor i Gävle. Vissa resor kan ingå i tjänsten och därför är körkort ett krav.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Låter detta intressant?

I så fall är du varmt välkommen med din ansökan i form av cv och personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 januari 2020. Vid frågor kontaktar du vår trafikchef Roger Norman, 026- 420 64 20.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vy Tåg (som
tidigare hette Tågkompaniet) bildades år 1999 för att vinna upphandlingen av Sveriges nattågstrafik till och från övre Norrland. Sedan dess har vi befäst vår plats på den svenska järnvägsmarknaden. Omsättningen är 700 MSEK, vi har 550 anställda och fyra trafikuppdrag: Värmlandstrafik, X-trafik, Norrtåg och Krösatågen. Dessutom har vi egen helgtrafik mellan Karlstad och Oslo och kör snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med vår ägare Vy.