Vägtrafikledare

Vägtrafikledare

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som vägtrafikledare kommer du bland annat att övervaka det statliga vägnätet i region nord. Du kommer kontinuerligt att ge trafikinformation via webb och trafikradio. Du analyserar och prognostiserar kommande trafikpåverkande händelser t.ex. väder och trafikstörande arbeten.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • att informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS med flera via tekniska informationssystem och telefonkontakt om läget på de statliga vägarna (trafikinformation)
 • att styra och leda trafiken med hjälp av olika tekniska system (vägtrafikledning)
 • störningshantering vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken, för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet genom nära kontakt med driftorganisation för undanröjande av hinder
 • att stödja krisledningen vid avvikande händelser, främst informationshantering. Trafikledningscentralen är ofta inkanalen när något oförutsett händer.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en avslutad gymnasieutbildning
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap
 • har god geografisk kunskap om aktuellt vägtrafikområde
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt
Det är meriterande om du
 • har arbetslivserfarenhet från vägtrafikområde, trafikledning eller trafikinformation
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-02

Upplysningar

Rekryterande chef Roger Hallman
0101239113

ST Bengt Gruvman
0101231346

SACO Maria Vestrin
0101231165

SECO Niklas Wallström
0101243073
Mer info
Kontaktperson Roger Hallman
Telefon 0101239113
Område Gävle
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.