Underhållsingenjör signal

Underhållsingenjör signal

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör signal ansvarar du för teknisk byggstyrning, kontroll och uppföljning av åtgärder inom underhållskontrakt framförallt inom det signaltekniska området. Arbetsuppgifterna inkluderar även uppföljning av anmärkningar, fel och störningar inom järnvägsanläggningen samt att kartlägga behov och lämna åtgärdsförslag. Utöver detta har du hand om mindre delprojekt samt driver produktionstekniska möten med entreprenörer. Tjänsten innebär även att du stödjer projektledaren inom signalteknikområdet och tillsammans driver och utför ni leveransuppföljning, både ute i fält och via systemuppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en teknisk utbildning, lägst gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med gedigen relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av operativt underhålls- och/eller investeringsverksamhet inom järnväg
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer.
Det är meriterande om du
  • har bred utbildning inom signalteknik
  • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-30

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Pettersson
0101230466

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Magnus Pettersson
Telefon 0101230466
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.