Teknikspecialist med inriktning spårgeometri

Teknikspecialist med inriktning spårgeometri

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en teknikspecialist med inriktning spårgeometri!

I rollen kommer du att vara vår specialist och ansvara för förvaltning av spårgeometrier. Du kommer att vara specialiststöd mot projekt och internt inom verksamheten genom att arbeta proaktivt gentemot Investering- och Underhållsprojekt. Vidare kommer du att mottagningskontrollera data, arbeta med systematiskt datakvalitetsarbete och hantera ärenden i ärendehanteringssystem.

Tjänsten innebär stort eget ansvar där du planerar och strukturerar arbetet självgående och i samarbete med andra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har teoretisk kunskap i spårprojektering
  • har relevant erfarenhet av spårprojektering
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet av spårprojektering åt Trafikverket
  • har erfarenhet av XML
  • har erfarenhet av Trafikverkets geografiska anläggningsdatabas GAD
  • har erfarenhet av Trafikverkets baninformationssystem BIS
För att lyckas i rollen har du god har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är även mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Ken Meyer
0101232627

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Ken Meyer
Telefon 0101232627
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.