Systemspecialist tele

Systemspecialist tele

Som systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som systemspecialist inom tele ansvarar du för Trafikverkets rikstäckande operativa IP/MPLS-nät. Att upprätthålla nätets kvalité är din huvudarbetsuppgift och du ingår i en sektion med beredskap tillsammans med kollegor, årets alla dagar dygnet runt.

Beredskapspersonalen är en förlängning av vår övervakningscentral (NOC) och bistår i mer komplicerade fall och felsökning. Du ansvarar och arbetar tillsammans med kollegor med uppgraderingar, framtida teknik, produktval, tester och lösningar. Du ansvarar även för viss intern utbildning om behov uppstår.

Att upprätthålla rätt nivåer i reservdelslager ingår som en del i arbetet. I förekommande fall deltar du även i leveranser och bistår vår leveransavdelning i tekniska frågor. Att beställa arbete till vår entreprenör i fält kan även förekomma likväl som kontakt med leverantörer.

En av våra utmaningar är att hela telesidan är tekniskt skiftande och att den ständigt utvecklas. Vi har mycket fokus på säkerheten. Oavsett vad du har för bakgrund kommer mycket att vara nytt och för att du på bästa sätt ska komma in i arbetet kommer du att få en handledare/mentor. Vi är ett team som jobbar tillsammans även om stor del av arbetet är självständigt. Du leder oftast det egna arbetet, vilket ställer stora krav på egen initiativförmåga.

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten. Schemalagd beredskap nattetid förekommer.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du har ett teknikintresse och en problemlösande analytisk förmåga. Du är van att arbeta utifrån tidsramar och mot uppsatta mål där kundens behov och förväntningar av kvalitet är i fokus. Att arbeta självständigt är naturligt för dig likaväl som att arbeta tillsammans med andra.

Vi söker dig som
  • har minst högskoleutbildning inom teknik och/eller teletransmission alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har god kunskap om TCP/IP, switching, routing (OSPF, BGP) och MPLS
  • har god kännedom om nätverkslösningar och dess uppbyggnad
  • har god kunskap om IP-teknologi, gärna i kombination med erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar, samt förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av nätdesign, larminsamling, konfigurering av nätverksutrustning, övervakning och felsökning i IP-nät, servrar samt brandväggar.
  • har certifiering inom routing/switching
  • har kunskaper inom Linux
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Skypeintervjuer sker enligt preliminär tidplan den 23/3.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-08

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Holm
0101257763

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Lars Holm
Telefon 0101257763
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.