Systemspecialist IT - Drift och styrsystem

Systemspecialist IT - Drift och styrsystem

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som "Systemspecialist IT Drift och styrsystem" på Trafikverket så arbetar du med att bemanna driftuppdraget på samtliga plattformar inom sektionen. Du medverkar i förvaltningsuppdrag och i migrerings- och byggnationsprojekt. Du bedriver också proaktivt analysarbete på plattformarna och hjälper övriga verksamheter vid tekniska problem med plattformen. Styrsystemen består av ett klientlager (ofta Windows), applikationslager (ofta Unix/Linux) och nätelementslager (telekomutrustningar). Många system har integrationer för larm & eventexport samt inventariedata. Just nu håller vi på att införa en operativ tunn klient samt konfigurationsverktyg (IGEL UD7 & UMS) för att inifrån vår operativa miljö erbjuda access till styrsystemens klientlager. Ditt huvudfokus är att bidra till att vidmakthålla systemoperatörernas förmåga att från klientlagret kunna kommunicera med de övervakade utrustningarna i nätelementslagret. De viktigaste ansvarsområdena är drift- och felavhjälpning, problemärenden, förvaltningsuppdrag och kontakter mot leverantörer.

Som "Systemspecialist IT Drift och styrsystem" kommer du framför allt att arbeta med:
 • Förbättra vårt proaktiva arbete kring styrsystemen för telekommunikationsnäten
 • medverka till att samla information om systemen och verksamhetens behov för att sen analysera alla data med syfte att bidra till att skapa rätt förutsättningar i form av exempelvis tekniska lösningar, rutiner, arbetssätt och dokumentation
 • driften av styrsystemsapplikationer och tilhörande operativsystem
 • ärendehantering kopplat till incident- och problemlösning
 • patchhantering
 • tester
 • leverantörskontakter
Tjänsten kan på några års sikt komma att omfatta beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har svenskt medborgarskap
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
 • har högskoleutbildning/KY-utbildning inom IT/Telecom alt. annan för tjänsten relevant utbildning och arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömmer likvärdig
 • Du har flerårig teknisk arbetslivserfarenhet från IT/Telekom
 • har erfarenhet av OS Windows, Unix och Linux.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av ärendehantering (Ärling, ITSM) och kunskap om styrsystem för telekomnäten (Ciena, ECI, Coriant med flera)
Som person
 • ser vi att du är en självgående och samarbetsvillig problemlösare som kan analysera och fatta egna beslut. Du kommer att vara en del av ett team och ha många kontaktytor, både internt och externt vilket förutsätter att du trivs i den kommunikativa rollen.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-29

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Persson
0101257787

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Håkan Engström
0101232014

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Christian Persson
Telefon 0101257787
Område Gävle
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 mars (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.