Specialist Teknik el/belysning

Specialist Teknik el/belysning

Arbetsuppgifter
Vill du hjälpa oss att bli upplyst?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för elteknik och en vilja att utvecklas inom området belysning. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Inom verksamhetsområdet Investering står vi inför nya utmaningar som gör att vi nu behöver anställa nya, enligt våra värdeord, pålitliga, engagerade och modiga kollegor. Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga tekniska specialister i ett område med många karriärvägar. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som teknisk specialist inom el med inriktning belysning kommer du att arbeta som rådgivare och kunskapsstöd om belysning på väg. Du är med i investeringsprojektens alla skeden, från planering, utredning till genomförande. Du arbetar bland annat med funktionellt kravställande, kontrakt och uppföljning samt verifiering och validering av krav och leveranser.

Tillsammans med kollegor medverkar du i utvecklingen av arbetssätt, regelverk, koordinering och teknik. Du bidrar också till erfarenhetsåterföring mellan projekt, med övriga verksamhetsområden och specialister. Arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att resor kan förekomma.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du inger förtroende och är inkluderande. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Utöver detta så har du en god förmåga att planera och strukturera samt att du har ett helhetstänk och kan skapa och genomföra planer på både kort och lång sikt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på att du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleexamen med inriktning mot elteknik eller har annan utbildning inom området som vi bedömer likvärdig.
  • har praktisk yrkeserfarenhet av elteknik och belysning från anläggningsbranschen.
  • har yrkeserfarenhet som beställare från anläggningsbranschen.
  • har praktisk yrkeserfarenhet inom gestaltningsbelysning.
  • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom el området samt entreprenadjuridik.
  • har yrkeserfarenhet av regelverket VGU (vägars och gators utformning).
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har yrkeserfarenhet av ITS system (Intelligenta Transportsystem och Tjänster)
I en del rekryteringar ingår tester och eventuellt arbetsprov. En sådan tänkbar inbjudan till test/arbetsprov skickas ut via mejl, så ha gärna lite extra uppsikt över din mejlkorg veckorna efter sista ansökningsdag så du inte missar en möjlig inbjudan.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Anders Larsson om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-07

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Larsson
0101238747

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Daniel Jonsson
0101231549
Mer info
Kontaktperson Anders Larsson
Telefon 0101238747
Område Gävle
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.