Projektledare

Projektledare

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare investering arbetar du med att leda investeringsprojekt från planering till byggande. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar, dvs. ansvarar för tid, kostnad och innehåll. Vid projektets avslut ansvarar du för att projektet överlämnas till förvaltning.

Du har ekonomiskt ansvar för projektets genomförande och följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål. Det innebär även att du fattar beslut om åtgärder inom projektets ramar samt ansvarar för att krav uppfylls enligt de regelverk som reglerar vår verksamhet. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa konsulter och entreprenörer. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är samråd och kommunikation med berörda intressenter, allmänheten och andra myndigheter. En kontinuerlig dialog med den interna beställaren under projektets gång är också viktigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • är en erfaren projektledare/uppdragsledare som har flerårig arbetslivserfarenhet av projektledning/uppdragsledning, alternativt flerårig erfarenhet som platschef/arbetsledare inom anläggningssektorn
 • har dokumenterad kunskap inom AB, ABT och ABK
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av projekt inom samhällsutveckling, exempelvis väg- eller järnvägsprojekt
 • har erfarenhet av större projekteringsuppdrag där du har samlat på dig erfarenheter av planläggning enligt lagen om byggande av järnväg/väg och eller plan- och bygglagen
 • har flerårig produktionserfarenhet av järnvägsanläggning
 • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
 • goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
 • har erfarenhet av stora komplexa projekt inom anläggningssektorn.
Som person är du självgående. Du har en mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och samverka med enskilda individer och större grupper. Du är även strukturerad och har goda ledaregenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-22

Upplysningar

Rekryterande chef Gustaf Ohlsson
0101230902

Rekryterande chef Niklas Heneryd
0101231750

SACO Håkan Wiss
0101237435

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055
Mer info
Kontaktperson Gustaf Ohlsson
Telefon 0101230902
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.