Projektledare - Bro

Projektledare - Bro

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Då kan du bli vår nya kollega! Underhåll söker just nu flera projektledare. I denna roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt inom bro både för väg och järnväg och ansvara för projekt inom främst Gävleborgs län. Du ansvara för budgetering i planerings- och genomförandeskeden samt i uppföljning av projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. Du kommer att arbetar med stora kontaktytor, såväl inom Trafikverket som mot externa aktörer. Du besvarar också frågor från allmänhet och media rörande drift och underhåll för ditt vägnät.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har B-körkort
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en teknisk högskoleutbildning om 180hp (120p) alt. annan utbildning kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och /eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har erfarenhet av att driva projekt samt har arbetat med ekonomi och resultatuppföljning.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet i närtid av projektering, byggande och/eller underhåll av broar.
  • har erfarenhet av att driva projekt på järnväg
  • har kunskap om entreprenadjuridik
Som person
  • är du lyhörd och trivs med samarbete. Du har goda ledaregenskaper och kan anpassa din kommunikation utifrån vem mottagaren är. Du kan också entusiasmera medarbetare och ledning i förändring och utvecklingsfrågor.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-28

Upplysningar

Rekryterande chef Marcus Danielsson
0101236742

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Marcus Danielsson
Telefon 0101236742
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.