Projektingenjör väg

Projektingenjör väg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Har du dessutom ett brinnande engagemang och vill ständigt utvecklas både personligt och professionellt, då kan du bli vår nya kollega!

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av väg och mindre investeringar. Du arbetar nära och direkt under en eller flera projektledare och kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Du arbetar strukturerat och följer upp projekten samt bistår projektledaren i interna och externa kontakter, såsom kontakter med leverantörer, allmänhet, kommuner och andra intressenter. Bland annat ska du stödja projektledaren i planering och uppföljning avseende tid, kostnad, omfattning, risker, reserver, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö.

Du att kommer driva vissa delar inom ett projekt självständigt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet. Målet är att du som projektingenjör ska utvecklas och på sikt bli projektledare.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du ha en analytiskförmåga, kan ta egna initiativ och har en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du är kommunikativ vilket innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt och anpassar dig till mottagaren, oavsett om det är en enskild individ eller en större grupp, samtidigt som du är lyhörd.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen (180 hp) inom teknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har erfarenhet från väg eller anläggningsprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta i projektform med t.ex. uppföljning av tid, kostnader och risker
  • har en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift .
  • har körkort för personbil
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-29

Upplysningar

Rekryterande chef Marcus Danielsson
0101236742

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Marcus Danielsson
Telefon 0101236742
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 sept 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.