Lärare Signalteknik/Teleteknik

Lärare Signalteknik/Teleteknik

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning inom det signaltekniska/teletekniska området inom järnväg. I jobbet ingår också arbete med elevdokumentation och som lärare deltar du också i utveckling av nya kurser. Du kommer att få en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som lärare.

Det kan förekomma resor i tjänsten. Utbildning inom Telecom kommer till stor del att bedrivas i Trafikverkets lokaler i Gävle.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har el-/teleteknisk utbildning för att undervisa i signal/teleteknik
 • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
 • uppfyller Transportstyrelsens hälsokrav för säkerhetstjänst inom järnväg
 • har körkort för personbil
Du som person
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
Det är meriterande om du
 • har utbildning inom järnväg
 • har utbildning inom nätverksteknik
 • har erfarenhet av arbete i Trafikverkets Telecom miljö
 • har erfarenhet av arbete inom järnvägsbranschen
 • har goda kunskaper i engelska
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-06

Upplysningar

Rekryterande chef Linus Bengtsson

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.